Gündem
03 Eki 2023 12:44 Son Güncelleme: 03 Eki 2023 15:07

Gazeteci Ayşenur Arslan gözaltına alındı! ‘Çağlayan’a götürülecek…’

Gazeteci Ayşenur Arslan gözaltına alındı. Haberi duyuran Halk TV muhabiri Seyhan Avşar, “TEM polisleri Ayşenur Arslan’ın kapısında. Ayşenur abla gözaltına alınıyor. Çağlayan’a götürülecek” diye yazdı. Arslan ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

İçişleri Bakanlığı'na Meclis'in açılacağı gün yapılan bomba saldırıya ilişkin sözleri nedeniyle hakkında soruşturma açılan ve Halk TV'deki programı yayından kaldırılan gazeteci Ayşenur Arslan gözaltına alındı.

Haberi duyuran Halk TV muhabiri Seyhan Avşar, Twitter’dan şunları yazdı: “TEM polisleri Ayşenur Arslan’ın kapısında. Ayşenur abla gözaltına alınıyor. Çağlayan’a götürülecek…”

 

SERBEST KALDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da gazeteci Ayşenur Arslan hakkında "terör örgütü propagandası yapma" ve "suçu ve suçluyu övme" suçlarından resen soruşturma başlattı. Öğle saatlerinde gözaltına alınan Arslan, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

NE OLMUŞTU?

Ayşenur Arslan, HalkTV'deki yayınında, Ankara'daki saldırıya katılan terörist hakkında “Belki o kişi üzerine bomba olduğunu bilmiyordu. Gelip hiçbir şey yapamadan ölünmez. Bana sorarsanız Her şeye aykırı, durup dururken kendini patlatmış. Ankara'da bir arabayı açıp düz kontakla çalıştırmak yerine neden Kayseri’de birini öldürerek ‘Ben geliyorum heeey. Bombalar sırtımızda tabanca belimizde nedir yani…'” şeklinde konuşmuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise Ankara'daki bombalı saldırıya ilişkin yaptığı değerlendirmeler gerekçesiyle gazeteci Ayşenur Arslan hakkında soruşturma başlatmıştı.

CAFER MAHİROĞLU: TALİHSİZ SÖZLER

Arslan'ın açıklamalarını "talihsiz sözler" olarak değerlendiren Mahiroğlu, "Aynı programda terör lanetlenmiş olsa da, Halk TV’nin en başta bahsettiğimiz duruş ve bakışının sınırlarını aşmaktadır. Bu sebeple programın sonlandırılması kararını aldığımızı, kamuoyuna üzüntülerimizle duyururuz" demişti.

AYŞENUR ARSLAN: YANLIŞ ANLAŞILDIĞIM İÇİN ÜZGÜNÜM

Ayşenur Arslan, soruşturmaya ve programının yayından kaldırılmasına ilişkin, “Yanlış anlaşıldığım için üzgünüm. Adımın terörle ve teröristle anılmasının büyük haksızlık olduğunu düşünüyorum ve bu nedenle çok üzgünüm. Terör eylemiyle ilgili gündemde olan soru işaretlerini tekrarlamaktan ibaret benim yaptığım” demişti.