Gündem
04 Haz 2010 17:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:20

GAZETECİ AKTAN'A HAPİS, EXPRESS'E PARA CEZASI!

Mahkeme, Express dergisinde yayımlanan yazısı nedeniyle gazeteci İrfan Aktan'ı 1 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum etti.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Express dergisinde yayımlanan "Bölgede ve Kandil'de Hava durumu/ Mücadele Olmazsa Çözüm Olmaz" başlıklı yazısı nedeniyle gazeteci İrfan Aktan'ı 1 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum etti.

Mahkeme, 15 günde bir çıkan derginin 15 Ekim 2009 tarihli 99. sayısında yayımlanan yazı nedeniyle dergi sorumlusu Merve Erol'u da, 16 bin TL idari  para  cezasıyla cezalandırdı.

TMY yürürlükte oldukça....

Mahkeme, gazetecilerin avukatı Tora Pekin ve Bülent Utku'nun esas  hakkındaki  savunmasını kayda aldıktan sonra her iki gazeteciyi de, Terörle Mücadele Yasası'nın (TMY) "Terör örgütü propagandası yapmak" iddiasına karşılık gelen 7. maddesinden mahkum etti. Avukat Pekin, mahkumiyet kararının temyiz edileceğini açıkladı.

Yazıda, bir PKK/KONGRA-GEL üyesinin sözleri ve Özgür Halk dergisinden yapılan tek cümlelik bir alıntısı cezaya dayanak yapıldı.

5 Mayıs'ta dinlenen gazeteciler, yazının "Kürt Açılımı" tartışmalarının başladığı, PKK'lıların Habur'dan girerek teslim oldukları bir dönemde yazıldığına dikkat çekerek; oluşan şiddetin tamamen sona erdiği  yönünde  yaratılan algının aldatıcı olabileceğini, PKK'nin içinde silah bırakmak istemeyen bir kesim olduğunu, kamuoyunun da bunu bilmeye hakkı bulunduğunu savunmuşlardı.

(Bianet)

ETİKETLER
#irfan aktan #express