Gündem
02 Kas 2011 19:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:58

GAZETE PATRONUNUN DOSTU OLMAZ DERLERDİ, DOĞRUYMUŞ! YILDIRIM DEMİRÖREN İLK KEZ KONUŞTU! (MEDYARADAR/ÖZEL)

Milliyet ve Vatan gazetelerini alan Demirören Holding Başkan Vekili Yıldırım Demirören, medyadaki diğer projeleri ve medya patronluğu konusunda ilk kez konuştu.

Lig TV’de Şansal Büyüka’nın sorularını yanıtlayan Yıldırım Demirören, “Gazete patronluğu nasıl bir şey” sorusuna, “Güzel bir şey… Şu an için ortağımızla sorunlarımız var ama aşacağız. Güzel ve kaliteli insanlarla çalışıyoruz. Çok deneyimli yöneticilerimiz var; onların işine karışmıyoruz ama her gün gazeteye gidip geliyorum. Ömrüm oldukça da gideceğim” diye yanıt verdi.

Medya sektörüne girmelerinin üzerinden sadece altı ay geçtiğini belirten Demirören, “Gazete patronunun dostu olmaz derlerdi. Bu sözün ne anlama geldiğini bu kısa sürede bile çok iyi anladım. Dostlarınız her haberi sizin yazdırdığınızı düşünüyorlar ve kızıyorlar. Oysa biz de haberleri gazeteler yayınlandıktan sonra görüyoruz” dedi.
Büyüka’nın “Medyada başka atılımlarınız olacak mı” sorusunu ise şöyle yanıtladı:
“Evet, Demirören Grubu olarak üçüncü bir gazetenin yayınına başlamayı, bir de televizyon kurmayı düşünüyoruz. Bunlar her an için olabilir ama önce ortağımızla sorunlarımız yüzünden bekletiyoruz. Yeni binamız da tamam… Şu anda restorasyon devam ediyor…”

Demirören’in, Beşiktaş Başkanı olarak katıldığı programda sözün medyaya gelmesi üzerine sıkıldığı ve “Beş dakika ara versek olmaz mı” dediği de dikkatlerden kaçmadı.

MEDYARADAR/ÖZEL