Spor
09 Kas 2023 09:38 Son Güncelleme: 09 Kas 2023 09:44

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde gruptan nasıl çıkar? Bayern ve Kopenhag kazandı, işler kızıştı…

Şampiyonlar Ligi’nde temsilcimiz Galatasaray’ın da bulunduğu A grubunda işler iyice kızıştı. Dün gece oynanan maçlarda Galatasaray deplasmanda Bayern Münih’e 2-1 yenilirken, Manchester United da Kopenhag’a 4-3 mağlup oldu. Bayern Münih liderliği garantilerken kalan 2 maçta ikincilik için kıyasıya mücadele olacak. Peki Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde gruptan nasıl çıkar? İşte ayrıntılar…

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde dördüncü maçlar dün gece oynandı. Devler Ligi’ndeki tek temsilcimiz Galatasaray A Grubu’ndaki dördüncü maçında Alman devi Bayern Münih’e 2-1 yenildi. Sarı kırmızılılar bu sonuçla 4 puanda kalırken, grubun bir diğer maçında Kopenhag Manchester United’ı 4-3 mağlup etti.

Grup müsabakalarının bitimine 2 maç kala, Bayern Münih liderliği garantilerken A grubunda ikincilik yarışı iyice kızıştı.

PUAN DURUMU

Galatasaray'ın grubunda puan durumu şöyle:

1 - Bayern Münih 12p

2 - Kopenhag 4p

3 - Galatasaray 4p

4 - Manchester United 3p

KALAN MAÇLAR

Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda kalan maçlar ve tarihleri ise şu şekilde:

29 Kasım Çarşamba

20.45 Galatasaray - Manchester United

23.00 Bayern Münih - Kopenhag

12 Aralık Salı

23.00 Kopenhag - Galatasaray

23.00 Manchester United - Bayern Münih

GALATASARAY GRUPTAN NASIL ÇIKAR?

Galatasaray A Grubu'ndaki son iki maçında Manchester United'ı evinde, Kopenhag'ı da Danimarka'da yenmesi durumunda diğer maçlara bakmaksızın bir üst tura yükselecek.

Kopenhag bir sonraki maçında Bayern Münih'e yenilirse, Galatasaray da İngiliz ekibini mağlup ederse sarı kırmızılılara Kopenhag deplasmanında 1 puan da yetecek.

Galatasaray, Manchester United'a yenilmesi durumunda ise yine Kopenhag'ı devirmek ve United'ın da Münih karşısında kaybını beklemek zorunda kalacak.

Grubu 3. sırada bitirecek takım UEFA Avrupa Ligi'ne gidecek.