Spor
28 Eki 2023 21:00 Son Güncelleme: 28 Eki 2023 22:06

Galatasaray, Rize deplasmanından 3 puanla döndü

Galatasaray, Çaykur Rizespor'un konuğu oldu. Sarı-kırmızılılar, 68. dakikada Sergio Oliveira'nın kaydettiği golle Rizespor'u 1-0 mağlup etti ve 9 maçlık galibiyet serisini sürdürdü.

Hafta içinde Şampiyonlar Ligi'nde Alman temsilcisi Bayern Münih'le karşılaşan ve sahadan 3-1 mağlup ayrılan Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşı karşıya geldi.

Mücadele saat 19.00'da başladı. Maçı Kadir Sağlam yönetti.

Çaykur Rizespor maça Gökhan, Eray, Mocsi, Emirhan, İbrahim, Shelvey, Mithat, Olawoyin, Sauer, Zeqiri, Minchev 11'iyle çıktı.

Galatasaray ise mücadeleye Muslera, Boey, Sanchez, Abdülkerim, Angelino, Torreira, Kerem Demirbay, Zaha, Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Icardi 11'iyle başladı.

İLK YARI: 0-0

İlk 45 dakikada iki takımdan da gol sesi çıkmadı.

ASLANDAN 1 GOL, 3 PUAN

Galatasaray, 68. dakikada Sergio Oliveira'nın golüyle 1-0 öne geçti.

Mücadelede başka gol olmadı ve sarı-kırmızılılar 3 puanı hanesine yazdırdı.

ASLAN LİGDE SON 9 MAÇINI KAZANDI

Galatasaray, Süper Lig'de çıktığı son 9 karşılaşmadan da galibiyetle ayrıldı.

Sarı-kırmızılı takım, ligin ilk haftasında Mondihome Kayserispor ile berabere kaldıktan sonra sırasıyla Trabzonspor, Gaziantep FK, Yılport Samsunspor, RAMS Başakşehir, İstanbulspor, MKE Ankaragücü, Bitexen Antalyaspor, Beşiktaş ve Çaykur Rizespor'u mağlup etti.

Galatasaray, ayrıca Süper Lig'deki son 16 maçında da mağlup olmadı.

Son yenilgisini geçen sezonun 32. haftasındaki derbide Beşiktaş karşısında yaşayan sarı-kırmızılı ekip, sonrasındaki 6 lig mücadelesini (Biri Hatayspor'a karşı 3-0 hükmen) kazandı.