Spor
23 Şub 2024 07:28 Son Güncelleme: 23 Şub 2024 07:29

Galatasaray-Prag maçı sonunda saha karıştı! Okan Buruk'a kırmızı kart çıktı…

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu rövanş maçında Sparta Prag deplasmanına çıktı. İlk maçı 3-2 kazanan sarı-kırmızılılar rövanşta 4-1 mağlup olunca Avrupa kupalarına veda etti. Çekya'daki maçın son düdüğü sonrası ortalık karıştı, Okan Buruk kırmızı kart gördü.

Sparta Prag - Galatasaray mücadelesinin hakemi Anthony Taylor son düdüğü çaldıktan hemen sonra saha içinde tansiyon gerildi. İki kulübe arasında büyük bir tartışma yaşandı. Araya girenler ile tartışanlar aynı karede olunca ortalık bir anda karıştı.

Galatasaray'dan bir görevlinin, Praglı yetkiliye tekme attığı da görüldü. Praglı yetkili de karşılık verince gerginlik iyice büyüdü.

Saha kenarının karışmasının ardından Okan Buruk'un da dahil olduğu itişmelerden sonra maçın hakemi Okan Buruk'a kırmızı kart gösterdi. Okan Buruk'un gördüğü kırmızı kart saha içerisinde çıkmadı. Galatasaray Televizyonu'nun duyurduğu gelişme daha sonra UEFA resmi sitesindeki maç verilerine de yansıdı.

İşte o anlar…

 

OKAN BURUK: ÖZÜR DİLEMEK İSTİYORUM

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk maçın ardından yaşanan olaylarla ilgili özür diledi. Okan Buruk mücadele sonrası verdiği röportajda şu ifadeleri kullandı:

"Maç sonu yaşanan olaylar bize yakışmadı, yaşananlardan dolayı özür dilemek istiyorum. Maç içerisinde bir gerginlik oldu. Lukas Haraslin de soyunma odasında yanımıza geldi, özür diledi. Ben de ona sarıldım ve tebrik ettim. Maç sonunda yaşanan karışıklık nedeniyle özür dilemek istiyorum. Dördüncü hakem görevini maç içerisinde yapsaydı, bunlar olmazdı."