Spor
17 Nis 2023 15:36 Son Güncelleme: 17 Nis 2023 15:38

Galatasaray, Liverpool’un yıldızına kancayı taktı

Sarı kırmızılılar yeni sezon transfer çalışmalarına başlamıştı. Şampiyonlar Ligi'ne gitme ihtimalini de düşünerek sürpriz bir isim için devreye girdi. Aslan'ın, İngiliz devi Liverpool'da forma giyen o yıldızı istiyor.

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğun en güçlü adayı Galatasaray'da flaş gelişmeler yaşanıyor. Sarı kırmızılılar bu sezonu zirvede tamamlayarak Şampiyonlar Ligi biletini elde etmek istiyor. 

Cimbom en yakın rakibi Fenerbahçe'nin 6 puan önünde yer alıyor. Aslan, ezeli rakibiyle de sahasında oynayacak olmanın avantajını elinde bulunduruyor. Galatasaray şu ana kadar ligde 27 maça çıktı. Okan Buruk'un öğrencileri bu karşılaşmalarda 21 galibiyet elde etti. Ayrıca 3 kez sahadan beraberlikle ayrıldı.

Sarı kırmızılılar ligde 3 kere de yenilgi yüzü yaşadı. Yönetim ve teknik direktör Okan Buruk, bütün planlamalarını şampiyonluk üzerine yapıyor Her iki taraf da şampiyonluk sonrası yapılacak hamleler üzerine çalışmaya başladı. Özellikle Okan Buruk'un bazı mevkiler için transfer talebinin olduğu öğrenildi. Yönetimin de ligin bitmesine kısa bir süre kala transfer harekatına başladığı ifade edildi.

OKAN BURUK’UN STOPER İHTİYACI

Galatasaray'da Okan Buruk'un savunmaya takviye istediği belirtildi. Sarı kırmızılılarda özellikle Victor Nelsson ile sezon sonunda yolların ayrılması bekleniyor.

Danimarkalı defans için reddedilemeyecek tekliflerin geleceği öne sürüldü. İyi bir bonservis geliri hedefleyen yönetim de Nelsson'un satışına sıcak bakıyor.

Bu durum sonrası teknik direktör Okan Buruk'un, savunma hattına kalitesi tartışılmaz bir futbolcu istediği iddia edildi. Şampiyonlar Ligi'ne gitmeyi hedefleyen Buruk, Avrupa'nın en büyük organizasyonunda güçlü bir takımla yer almak istiyor.

Bu doğrultuda stoper arayışlarını sürdüren sarı kırmızılıların gündemine flaş bir isim geldi. Galatasaray, Premier Lig devi Liverpool'da forma giyen o yıldız için harekete geçti.

CİMBOM'DAN KONATE BOMBASI!

Galatasaray, İngiltere Premier Lig takımlarından Liverpool'da boy gösteren Ibrahima Konate'yi kadrosuna katmak istiyor. Sarı kırmızılıların transferi kiralık olarak gerçekleştirmeyi hedeflediği öne sürüldü.

Liverpool'da forma şansı azalan Fransız oyuncunun da Devler Ligi'nde boy gösterecek bir takıma transfer olmaya sıcak baktığı ifade edildi. Bu noktada Galatasaray'ın transfer için girişimlerini sıklaştırması bekleniyor.

Liverpool'un ise Konate'yi bonservisiyle bırakmayı düşünmediği bildirildi.  Yönetimin önümüzdeki günlerde somut adımları atacağı iddia edildi.

23 yaşındaki stoper bu sezon İngiliz devinde 17 maça çıktı ve gol ya da asist katkısı sağlayamadı. Konate'nin Liverpool ile olan sözleşmesi 2026 yılında sona erecek. Güncel piyasa değeri 35 milyon Euro olan Konate, ülke milli takımında ise 8 maça çıktı. Konate kariyerinde Leipzig ve Sochaux gibi ekiplerde de boy göstermişti. Liverpool, Konate için 2021 yazında Leipzig'e 40 milyon Euro bonservis bedeli ödemişti.