Televizyon
22 Mayıs 2023 10:00 Son Güncelleme: 22 Mayıs 2023 10:00

Fransa Açık Tenis Turnuvası başlıyor!

Toprak kortun yıldızları bir kez daha Roland Garros’ta karşı karşıya gelecek! Warner Bros. Discovery, Roland-Garros'taki tüm karşılaşmaları Eurosport ve discovery+ ayrıcalığı ve ünlü uzman kadrosuna ek olarak, Chris Evert, John McEnroe ve Mats Wilander gibi efsane isimlerin benzersiz yorumları eşliğinde, canlı yayınla sporseverlerle buluşturacak. Yılın ikinci Grand Slam’i olan Fransa Açık Tenis Turnuvası, 28 Mayıs Pazar itibarıyla en kapsamlı ve kesintisiz haliyle ekrana gelecek.

Tenis tutkunlarının dünyanın en büyük toprak kort turnuvası için bekleyişi neredeyse sona erdi. Yılın ikinci Grand Slam'i Roland-Garros, Eurosport tarafından 35. kez kesintisiz olarak yayınlanacak.

Roland Garros 2023'te de beklentiler büyük. 22 Grand Slam'i olan  Novak Djokovic, 23. grand slam zaferini kovalıyor. Böylece Rafael Nadal'ı geçip tarihin en çok kazananı olmayı ve tarihe adını yazdırmayı hedefliyor. Bu yolda en büyük rakibi ise yeni Nadal olarak görülen genç yıldız Alcaraz olacak. 

Kadınlarda ise iki kez Roland Garros şampiyonu ve şu anda dünyanın bir numarası olan Iga Swiatek, Grand Slam şampiyonları Elena Rybakina ve Aryna Sabalenka'yı alt etmeye çalışacak.

Warner Bros. Discovery Sports Europe İçerik ve Prodüksiyondan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Scott Young, “Varlık sebebimiz, sporseverleri sevdikleri spor ve sporcularla buluşturmak. Yılın en çok beklenen karşılaşmalarından biri olan Roland Garros'u tenis uzmanlarımız eşliğinde, yayında sunacağımız yeniliklerle izleyicilerimize ulaştıracağız. Avrupa’da ‘Tenisin Evi’ olarak kabul ediliyoruz ve Roland Garros ile eş anlamlıyız. Bu turnuvayı 35. kez yayınlarken milyonlarca sporsevere en eksiksiz ve mükemmel deneyimi yaşatmak için karşılaşmaları her açıdan ele alacağız” dedi.

Benzersiz Canlı Yayın Sizleri Bekliyor!

Avrupa genelinde (Fransa hariç) art arda 35. Kez Roland Garros'u yayınlayacak olan Eurosport, bu yıl da karşılaşmaları 273 saat boyunca canlı yayınla Eurosport 1, Eurosport 2 ve discovery+ ile izleyicilerle buluşturacak. 25 Mayıs'taki asıl çekilişin yanısıra tüm eleme, tekerlekli sandalye, gençler ve efsaneler maçları canlı olarak izlenebilecek. Türkiye’de izleyiciler seçili maçları DMAX üzerinden de izleme şansına sahip olacak.

Ünlü Uzman Kadro, Yorumlarıyla Karşınızda! 

Mats Wilander, Chris Evert ve John McEnroe gibi birden fazla Grand Slam galibi olan tenis tarihinin unutulmaz isimleri Eurosport’un Alex Corretja, Laura Robson ve Alize Lim gibi uzman yorumcu kadrosuna katılarak, oyuncuları farklı açılardan değerlendirmenizi sağlayacak.Tim Henman ve Barbara Schett, Paris’teki yarı finali canlı olarak sunmadan önce, Londra’daki muhteşem karma gerçeklik Cube stüdyosundan yayınlara katılacak.

Tenisseverlerin merakla beklediği Fransa Açık Tenis Turnuvası, 28 Mayıs Pazar 11.30 itibarıyla başlayacak. Tek kadınlar finali 10 Haziran Cumartesi günü TSİ 15.30'dan itibaren, tek erkekler finali ise 11 Haziran Pazar günü aynı saatte Eurosport 1, Eurosport 2 ve discovery+’tan  canlı yayınla ekrana gelecek.