Gündem
23 Şub 2010 22:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 10:44

FLAŞ!..FLAŞ!..VATAN İNTERNET GENEL YAYIN YÖNETMENİ AYLİN DURUOĞLU TAHLİYE EDİLDİ!..

Devrimci Karargah davası duruşmasında 10 ay tutuklu kaldıktan sonra bugün ilk kez hakim karşısına çıkan Gazetevatan.com'un yayın müdürü Aylin Duruoğlu tahliye oldu.

Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, 10 ay sonra ilk kez hakim karşısına çıkan gazetevatan.com internet sitesinin yayın yönetmeni Aylin Duruoğlu'nun tahliyesini talep etti. Tahliye talebini değerlendirmek için 1 saatlik ara veren mahkeme heyeti Aylin Duruoğlu'nun tahliyesi yönünde karar verdi.


Devrimci Karargah Davası'ndan 10 aydır tutuklu bulunan Vatan Gazetesi sitesinin Yayın Müdürü Aylin Duruoğlu 10 ay sonra hakim karşısına çıktı. Sık sık gözleri doldu ve ''Suçsuz yere benliğim ve kariyerim yok edildi'' dedi.

BİR KEZ YEMEK YEDİK

Savunmasını elindeki kağıttan okuyan Aylin Duruoğlu, ''Ben neden buradayım sorusunun cevabını arıyorum. Üniversitede aynı sınıfta olduğum Orhan Yılmazkaya ile bir kez öğle yemeği yedik. Gerçek yüzünü bilmediğim bir terörist hakkında uyarılmayı korunmayı beklerdim bir vatandaş olarak. Ama tam tersi oldu şimdi buradayım'' dedi.


İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasında Aylin Duruoğlu'nun sık sık gözleri doldu. Duruoğlu teröristle buluşmasıyla ilgili şunları söyledi;

CÜNEYT ÖZDEMİR DE GÖRÜŞTÜ
PİYANGO BANA VURDU

''Bu kişiyle yazar sıfatıyla buluştuk. Yarım saatlik sohbetin ardından ayrıldık. Bu kişiyle 5 N 1K programını yapan Cüneyt Özdemir'de söyleşi yaptı. O herhalde piyango bana vurmadı diye seviniyordur.''

Cep telefonuyla paralar içerisinde şaka yollu çektirdiği fotoğrafların delil olmasına şaşırdığını anlatan Duruoğlu, ''Bu paranın mahiyeti ispatlanmış olduğu halde dosyaya konulmamış'' şeklinde konuştu. Doğu Perinçek'i tanımadığını ve kendisinin tahliye edilmesi için kampanya başlatıldığından haberi olmadığını ifade etti.

BU SUÇLAMA AĞIRIMA GİDİYOR

Aylin Duruoğlu savunmasının devamında ''Nezih bir sitede kendi evimde oturuyorum. İyi bir gelirim ve yaşam tarzım var. Tatilimi yurtdışında geçiriyorum. Aynı yerde hiçbir zaman bulunmadığım insanlarla terör örgütü üyesi olmak suçundan yargılanmak ağrıma gidiyor'' dedi.

Reha Muhtar: masum olduğuna inanıyorum
Yazar Reha Muhtar duruşma öncesinde yaptığı açıklamada Aylin Duruoğlu'nun masum olduğuna inandığını söyleyerek, ''Bizim ailemizin bir parçası amacımız yargıyı etkilemek değil. Bu insani bir dayanışma. Arkadaş dayanışması. Bizim masum olduğuna olan inancımıza hakimler de inansın ve tahliye olsun. Benim kalbimden geçen onun masum olduğu'' dedi.