Televizyon
05 Tem 2012 14:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:52

FİNALİ EN ÇOK KONUŞULAN DİZİ HANGİSİ OLDU?

Interpress, ekrana veda eden dizilerin yazılı basına yansımalarını mercek altına aldı. İşte ardından en çok konuşulan diziler.

“FATMA GÜL’ÜN SUÇU NE?” FİNALİ EN ÇOK KONUŞULAN DİZİ OLDU

Finali yapılan ya da sezon finali ile ekrana veda eden yerli diziler son bölümleriyle haberlerde geniş yankı buldu. Medya Takip Ajansı Interpress’in yerli dizilerin ekranda yayınlanın son bölümlerinin gösterildiği haftadaki haber yansımalarını mercek altına aldığı araştırmaya göre; ekranlara veda eden yerli diziler içinde Fatma Gül’ün Suçu Ne? 81 haberle finali en çok konuşulan dizi olduğu belirlendi. İkinci sırada yer alan Son’un finali 69 haberle yazılı basında yer alırken, Yahşi Cazibe’nin finali de 42 habere konu olduğu görüldü.

Sezon Finali en çok konuşulan dizi ise “Behzat Ç.” oldu

Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte ekrana ara veren yerli dizilerin gösterilen sezon finali bölümlerinin basın yansımalarını inceleyen Interpress’in araştırmasında, en çok Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi’nin yayınlanan sezon finalinin yazılı basında haber olduğu ortaya çıktı. Sezonun son bölümünün yayınlandığı hafta 148 haber ile gündeme gelen Behzat Ç.’yi, çıkan 136 haberle Öyle Bir Geçer Zaman Ki takip ettiği belirlendi. Sezon finali en çok konuşulan yerli diziler araştırmasında 129 haberle Yalan Dünya üçüncü sırayı alırken, 107 kez gündeme gelen Muhteşem Yüzyıl ile 86 kez haber olan Kuzey Güney de yaptıkları sezon finali ile konuşulan dizilerin başında yer aldılar.