Medya
18 Şub 2010 11:15 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 14:05

"FİLM İCABI İÇERİYE TIKILAN SAVCI VAR MI?" YILMAZ ÖZDİL'DEN HOLLYWOOD ARAŞTIRMASI!..

Tarihte bir ilk yaşandı ve görev başındaki bir savcı, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner tutuklandı.Böyle olunca Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil'i de bir merak sardı.İşte Özdil'in araştırmasından çıkan sonuç!

Böyle film görülmedi


Tango and Cash


Adamlar polistir... Bi karambol olur, iftira atılır, zart diye içeri tıkılırlar.


Böylece, enseleyip içeri tıktıkları azılı mahkûmlarla aynı hapishanede adalet mücadelesi vermek zorunda kalırlar.


*


The Last Castle



Generaldir... Irak´ta Bosna´da acayip işler başarmış kahraman komutanken, bi katakulli olur, suçsuz yere içeri tıkılır. Kendisinden düşük rütbeli cezaevi müdürüyle papaz olur filan.


*


Brubaker



Hapishane müdürüdür... İnsan hakları suçlarını belgelemek için, sanki mahkûmmuş gibi içeri girer. Rüşvetçi, işkenceci hapishane yönetimini mahkûm eder, şerefsiz valiyi rezil-i rüsva eder.


*


Red Corner


Avukattır... Çin´de büyük bir iş bağlantısı yapar, ödül olarak kendisine Çinli bir kız ısmarlar. Ayvayı yer. Çünkü, sabah kalktığında kızın cesediyle karşılaşır, içeri tıkılır. O masum olduğunu kanıtlayana kadar, seyirciler bir daha Çin´de zamparalık yapmamaya yemin eder.


*


Prison Break


FBI ajanıdır... Adaleti yerine getireyim diye bir suçluyu öldürür, bahçesine gömer, unutmak için uyuşturucuya başlar, derin devletin kucağına düşer, neticede içeri girer. Başroldeki suçsuz mahkûmlarla kanka olur. Firar eder. Kendisini tufaya getiren derin devlete savaş açar.


*


A Few Good Men


Subay avukattırlar... Cinayetten içeri tıkılan erleri savunurken, meğer, cinayet emrini bir albayın verdiğini bulurlar, askeri yargı davası memleket meselesi haline gelir, çarşı karışır.


*


24


ABD Başkanı´dır... Aslında başkan yardımcısıdır, hükümet darbesi yapar, başkan olur, teröristlere kitle imha silahı satar, haysiyetsiz bi arkadaş olduğu ortaya çıkınca, yargılama bile yapılmadan ömür boyu ev hapsine mahkûm edilir, kafayı yiyen eşi tarafından haşırt diye bıçaklanır.


*


Hollywood bu...


*


Generali de içeri tıkarlar, avukatı da, polisi de, ajanı da... Hatta başkanı da.


*


Peki, film icabı bile olsa, tutup içeri tıktıkları "Başsavcı" var mı? İşte o yok.


*


"Avatar"ı hayal etmeyi başaran senaristler, böyle bi şeyi hayal edememişler... "E yok artık!" demişler.


*


Gerçekçi olmaz çünkü.


Komedi filminde bile olmaz


Yılmaz Özdil/HÜRRİYET