Magazin
22 Kas 2023 12:37 Son Güncelleme: 22 Kas 2023 12:38

Filistin'e destek mesajı paylaşan Melissa Barrera, 'Çığlık 7'den kovuldu

Melissa Barrera, "Çığlık" serisinin yeni filminden kovuldu. Oyuncunun filmden kovulma sebebi olarak sosyal medya aracılığıyla paylaştığı Filistin'e destek mesajları gösterildi.

"Çığlık 6", "In the Heights", "Carmen" gibi yapımlarla tanınan Meksikalı oyuncu ve şarkıcı Melissa Barrera, sosyal medyada İsrail-Hamas savaşıyla ilgili yorumları nedeniyle "Çığlık 7" filminden kovulduğu açıkladı. 

Beyazperde'nin aktardığı habere göre, İsrail'in Gazze'nin suyunu ve elektriğini kestiğini söyleyen, Gazze'ye herhangi bir yardımın ulaşmasını izin verilmediğini gösteren gönderileri yeniden paylaşan Barrera, kendisinin de Meksika'dan geldiğini, Filistin'in ve Meksika'nın bağımsız birer devlet olma yolunda emin adımlarla ilerlemesi gerektiğini belirtti. 

'HER TÜRLÜ NEFRETİN KIŞKIRTILMASINA KARŞI SIFIR TOLERANS GÖSTERİYORUZ'
Kaynakların Deadline’a verdiği bilgiye göre, Barrera, “Yahudi karşıtı olarak algılanan Instagram hikayeleri” nedeniyle Spyglass Media prodüksiyonundan çıkarıldı.

Barrera'yı kovan Spyglass stüdyosu, oyuncunun ifadelerini "antisemitist" ve "nefret söylemi" olarak nitelendirdiğini belirtti. Stüdyo açıklamasında, "Antisemitizme veya soykırıma, etnik temizliğe, Holokost çarpıtmasına veya açıkça nefret söylemi çizgisini alenen aşan herhangi bir şeye yanlış göndermeler de dahil olmak üzere her türlü nefretin kışkırtılmasına karşı sıfır tolerans gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

YÖNETMEN: BENİM VEREBİLECEĞİM BİR KARAR DEĞİLDİ
"Çığlık 7"yi yönetecek olan Christopher Landon ise stüdyonun bu kararının ortaya çıkmasının ardından Twitter hesabından, "Her şey berbat. Bağırmayı kesin. Bu benim verebileceğim bir karar değildi" yazdı.