Gündem
01 Kas 2023 15:21 Son Güncelleme: 01 Kas 2023 15:54

FETÖ'nün MİT mahrem imamına kırmızı bülten

Fetullahçı Terör Örgütü'nün güncel MİT mahrem yapılanmasından sorumlu örgüt imamı Bülent Bişer hakkında kırmızı bülten formu düzenlenerek Interpol nezdinde uluslararası düzeyde arama kararı çıkarıldı.

Sözcü'den Özgür Cebe'nin haberine göre; Milli İstihbarat Teşkilatından sorumlu FETÖ'nün mahrem yapı imamı Bülent Bişer hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen iki ayrı soruşturma kapsamında Interpol tarafından uluslararası düzeyde aranması için kırmızı bülten formu düzenlendi.

“DERHAL İADE”

Teröristin yakalandığı ülkede uluslararası anlaşmalar gereği derhal ülkemize iadesinin yapılması istendi. Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Hükümlü nakli bürosunca da iade talepnamesi hazırlandı. Kırmızı bülten ve iade talebine dayanak olarak dosyada terörist Bülent Bişer'in 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminin başarılı olabilmesi için kriptolu örgütsel faaliyetleri gösterildi.

15 TEMMUZ'DAN BİR HAFTA ÖNCE GÜLEN'DEN GELEN NOT

MİT imamı Bişer'in 15 Temmuz darbe girişiminden bir hafta önce gizli haberleşme ağı 2048 üzerinden teröristbaşı Fetullah Gülen'den gelen “Arkadaşlar önümüzdeki 10 gün yatmayıp; uyumayıp dua edelim” yazılı bilgi notunu kendi altındaki mahrem yapıdaki FETÖ'cülere aktardığı bildirildi.

15 Temmuz gecesi bu bilgi notu üzerine yaşanan askeri hareketlilik üzerine Bülent Bişer'e “Neler oluyor” diye mesaj gönderen FETÖ'cüleri, “Pazarlıklar devam ediyormuş, dua edelim lehimize dönmek üzereymiş” diye cevapladığı ifade edildi.

JANDARMAYA DARBEYE DESTEK OLUN TALİMATI VERMİŞ

Aynı şekilde Jandarma mahrem yapılanmasında sözde müdür seviyesindeki örgüt elemanlarının 15 Temmuz gecesi Bülent Bişer'e, “Abiciğim ne iş çeviriyorsunuz” diye gönderilen mesaja “Abi ben de tam bilmiyorum. Bana ilgilendiğim jandarma öğrencilerini Jandarma komutanlığına darbeye destek olması için göndermem gerektiği talimatı verildi, ben de gönderdim. Dua edin. Pazarlıklar devam ediyormuş lehimize dönmek üzereymiş” dediği kaydedildi.

15 Temmuz'dan birkaç ay sonra terörist Bülent Bişer'e mahrem yapıdaki diğer FETÖ'cülerin, “Abi darbeyi gerçekten Adil Öksüz mü yaptırdı?” “Öyle olmasa Akıncı Üssü'nde ne işi olacak abiciğim” diye cevap verdiği soruşturma dosyasındaki delil klasörlerinde yer alıyor.

ÖRGÜT İÇİNDE HALEN AKTİF FAALİYETİ VAR

MİT İmamı Bülent Bişer'in gaybubette (Hücre evleri) kalan örgüt mensupları ile 2048 programı üzerinden yaptığı bir sohbette darbeden sonra Pensilvanya'ya gittiğinde Türkiye'den kaçan mahrem imamları gördüğü ve Fetullah Gülen'e, “Hocam bu çok yanlış, bu insanlar suçlu insanlar” dediğinde onun da kendisine “Arkadaşlar niye böyle yapıyorlar bende anlamıyorum. Benim başka gidecek yerim yok, bunu arkadaşlar bilmiyorlar mı?”dediği, sonrasında Cevdet Türkyolu ile görüşüp 15 Temmuz sonrasındaki süreçte örgüt elebaşı hakkında menfi algı oluşmaması için kaçak gelen mahrem imamların Pennsylvania'dan uzaklaştırdıklarını belirterek örgüt içindeki konumu itibariyle halen aktif faaliyet yürüttüğünün tespit edildiğine vurgu yapıldı.

TABANA “AZ DAHA SABREDİN HERKES İŞİNE GERİ DÖNECEK” NOTU

FETÖ'nün 15 Temmuz sonrası büyük çöküş yaşadığı, her ne kadar toparlanmaya çalışmış olsa da bunun mümkün olmadığı, toparlanmanın yurt içinden ziyade daha çok MİT imamı Bülent Bişer düzeyindeki örgüt yöneticilerinin yurtdışına kaçışıyla birlikte yurtdışı faaliyetlerinin ön plana çıktığı bildirildi.

Yurtdışında rahat hareket eden FETÖ'cülerin bulundukları ülkede bulunan tüm örgüt mensuplarını bir arada tutmaya gayret gösterdiği ifade edildi. MİT imamı Bülent Bişer'in örgütü ayakta tutabilmek için Fetullah Gülen'den gelen notları sık sık örgüt alt kadrolarına iletip tabanı ayakta tutmaya çalışarak moral ve motivasyonlarını yüksek tutmaya çalıştığı kaydedildi.

Gülen'in Bişer'e Arkadaşlar az daha sabretsinler. Her şey normale dönecek. Gaybubette kalanlar ashab-ı keyf gibidirler. Türkiye'de hizmet edenler kahramandırlar. İşlerinden atılan herkes bir gün mesleklerine ve rütbelerinden kaldıkları yerden devam edecekler” şeklinde peş peşe notlar gönderdiği vurgulandı.

MASONLUK MASKESİYLE MERKEZ BANKASI VE BDDK'YA SIZMA

Fetullah Gülen'in MİT mahrem yapı imamı Bülent Bişer'e ve MİT eski imamı Murat Karabulut'a küresel bazda faaliyet yürüten Mason yapılanmasına sızılması, Masonluk maskesi ile Merkez Bankası, BDDK, Hazine ve Dışişleri Bakanlıkları gibi kariyer memurluklarına, parti ayrımı yapılmadan tüm siyasi oluşumlara, meslek odalarına nüfuz edilmeye çalışılması, yine Masonluk üzerinden küresel siyaset, ekonomi ve finans camialarında yer edinilmesi talimatı verdiğine dikkat çekildi.

HALEN DEVLET KURUMLARINDA AKTİF GÖREVDELER

FETÖ mahrem yapılanmasında yer alan üst düzey yöneticilerin ABD ve AB ülkelerine sıklıkla seyahatler gerçekleştirip Mason localarıyla yoğun diplomasi trafiği yürüttükleri bildirildi. 2019'dan sonra halen devlet kurumlarında aktif görevde olan ve Mason yapılanması içerisinde yer alan FETÖ'cülerin bulunduğuna dikkat çekilen soruşturma dosyasında, bu kapsamda Rotary Kulüplerine üyeliğin yanı sıra siyasi parti kurma ve farklı siyasi oluşumlarda görev aldıkları, Mason mahrem yapılanmasının da halihazırda MİT İmamı Bülent Bişer'in yönetiminde aktif olduğu, ancak operasyonel güce henüz erişemediğine işaret edildi.

KARLOV SUİKASTINDA DA PARMAĞI VAR

Rusya Federasyonu Büyükelçisi Andrey Karlov'un, 19 Aralık 2016 günü Ankara'da bir sergi açılışında öldürülmesiyle ilgili de suikast öncesi büyükelçinin konuttan çıkışı, gittiği yerler, koruma sayısı ve araç plakaları gibi yapılan çalışmalar hakkındaki bilgilerin MİT'in Rusya masasında görev yapan bir FETÖ'cü tarafından örgüt mahrem imamına verildiği, MİT İmamı Bülent Bişer'in de teknik ünite temsilcisine konu ile alakalı gelişmeleri takip etmesi talimatını verdiğinin altı çizildi.

Bu nedenle sanık hakkında Anayasayı ihlal suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle iki ayrı soruşturma yürütüldüğü ve son yapılan araştırma ve tespitlere göre ABD'de olduğunun belirlendiği için Türkiye'ye iade edilmesi istendi.