Gündem
04 Mayıs 2010 09:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:16

FETHULLAH GÜLEN'İN SAĞLIK DURUMU NASIL? EN YAKININDAKİ İSİM AÇIKLADI!

İşadamı İhsan Kalkavan, Bloomberg HT'de Gülin Yıldırımkaya'nın sorularını yanıtladı.

İşadamı İhsan Kalkavan, Bloomberg HT'de Gülin Yıldırımkaya'nın sorularını yanıtladı. Kalkavan, Fethullah Gülen'in sağlık durumuna dair  bilgiler  verdi.

 Size eğer biliyorsanız Fethullah Gülen'in  sağlık durumunu sormak isterim. Çünkü sizin 'Görmediğim zaman burnumun direkleri sızlar' diyecek kadar sevdiğiniz, saydığınız bir isim, kendisinin de sizi sevdiğini biliyorum. Herhalde görüşmüşsünüzdür. Çok fazla haber çıkıyor biliyorsunuz, çok rahatsız olduğu  hatta  rahatsızlığının ağır olduğu yönünde. 

 Evet son zamanlarda böyle haberler çıktı. Ben geçenlerde çok sıkıntılı bir dönemimde 'Hocam rahatsız' dedim. Normalinde zaten şekeri çok  yüksek 400'lerde insülin ile belirli bir seviyede tutulmaya çalışılıyor. Bunun yanısıra bir odanın içinden başka hiçbir yere çıkmadığı için  kemiklerinde kireçlenmeler var, kalbinden de rahatsızlığı var, ki çok sıkıntılı bir anında stent takıldı. 'Fethullah Gülen'in idealleri tamamen insanlığa yöneliktir, insana yapılan hizmetin Hak'ka yapıldığı anlayışını taşır. Bu doğrultuda dünyanın her yerinde binlerce okul açtı. İnsanlığa hizmet gailesi ile bir odanın içerisinde yaşıyor. Bu sıkıntılar içerisinde dünyevi meselelere pek kulak asacak değil ' derken benim bu ifademi ertesi  gün  gazeteler ' Fethullah Hoca yoğun bakımda', 'Hayatının son demlerini yaşıyor' deyip Fethullah Hoca'yı çok sevenleri büyük bir paniğe soktular. Şimdi ben böyle bir ifade kullanmak istemiyorum ama son günlerde nitekim medyayaya intikal eden sağlığı ile ilgili meseleleri zaten biliyoruz. Onlar hiçbir zaman düzelmedi, düzelmez de zaten. Çünkü Türkiye'ye o kadar gönülden bağlı ki, buradaki sorunlarla öyle çok ilgileniyor ki mesela İzmir'de biri genç kızı başından vuruyor. Fethullah Hoca bunu kızın annesi babasıymış gibi dert ediyor, ağlıyor, sızlıyor. Her meseleyi böyle dert ediyor. İzmir olayı örnekti tabii oradaki reaksiyonunu bilmiyorum. Bu üzüntüler ile zaten sağlığını düzeltme şansı yok. O kendisine anormal stresler yapıyor. Yaşında etkisi var tabi gerçi yaşlı değil ama.  

Kaç yaşında şu anda?

1938 doğumlu dersek, 72 yaşında

Siz son dönemde hiç görüşebildiniz mi kendisi ile?

Tabi.

O zaman bahsedildiği kadar ağır olmadığı muhakkak ki konuşmuşsunuz zaten.

Yok. Ağırlaşması konusu birkaç günlük bir konu son beş on gündür gazetelerde okudum. Bu konuyu şu açıdan pek de sormadım yeni gelen arkadaşlarıma çünkü çok ağır bir şey olsaydı, gazetelerin bahsettiği boyutta bir şey olsaydı haberi mutlaka gelirdi. Haberi yapan kişiler tarafından hastalık durumunun biraz daha egzajare edildiği kanaatindeyim.

Habertürk