Gündem
10 Haz 2010 00:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:22

FETHULLAH GÜLEN'E GÖNDERİLEN 25 YAZILI SORU İÇİNDE GAZZE YOKTU!

Zaman yazarı Abdülhamit Bilici Fethullah Gülen'in WSJ muhabiri Joe Lauria'ya verdiği röportajla ilgili Medyaradar'a bir açıklama yaptı.İşte Bilici'nin açıklaması...

Değerli meslekdaşım,
Fethullah Gülen ile röportaj yapan Wall Street Journal muhabiri Joe Lauria’nın CNNTürk’teki 7 Haziran tarihli 5N1K programında söylediklerine atfen yapılan haberde önemli bir hata bulunmaktadır. Gülen röportajının nasıl anlaşılması gerektiği üzerine Zaman Gazetesi’nde kaleme aldığım yazımda, röportaj sürecinin Gazze olayından çok önce başladığını, Gülen’in olay üzerine mesaj vermek için özellikle bir Amerikan gazetesini seçmesi gibi bir durumun sözkonusu olmadığını ifade etmiştim. Olay öncesi Gülen’e gönderilen 25 kadar yazılı soru içinde bu konu yoktu. Bu bölüm, daha sonra fotoğraf çekilmek ve kısa süreliğine bir araya gelmek üzere buluşulduğunda gündeme gelmiş ve bütün dünyada gündem bu olaya kaydığı için de asıl röportajın önüne geçmişti.
Bu yanlış anlamayı düzeltmek için hem program yapımcısı Cüneyt Özdemir’le hem de Amerikalı gazeteci ile konuştum. İkisi de röportaj sürecine ilişkin yazdıklarımda bir yanlış olmadığını söylediler.  Nitekim Amerikalı gazeteciye e-maille ulaşıp bir yanlış olup olmadığını sordum. Aşağıda orijinallerini gönderdiğim mail trafiği, gerçeğin ne olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. Gereksiz bir yanlış anlamaya yol açacak hatayı düzelirseniz, memnun olurum.
 
 
From: Joe Lauria [mailto:joelauria@gmail.com]
Sent: Tuesday, June 08, 2010 12:47 AM
To: Abdulhamit Bilici
Subject: Re: Re:
 
I will say this on the record:

The flotilla incident occurred after the first part of the interview was completed in writing but before our in-person meeting, at which he commented on the incident because I asked him about it. 

Best,
Joe
 
On Mon, Jun 7, 2010 at 4:47 PM, Abdulhamit Bilici <A.Bilici@cihan.com.tr> wrote:
Dear joe
Sorry, but If you think that my description related to the interview
is correct, you can just say ok, If you don't mind. that is enough
Best