Gündem
09 Eki 2013 15:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:41

FETHULLAH GÜLEN O SÖZLERE KAYITSIZ KALAMADI!

Fetullah Gülen, BTP lideri Haydar Baş'ın cami-cemevi projesiyle ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle dava açtı.

Fetullah Gülen, katıldığı bir televizyon programında "cami-cemevi projesi"ni değerlendirirken söylediği sözlerle kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle BTP Genel Başkanı Haydar Baş aleyhine 50 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak'ın açtığı davanın dilekçesinde, Baş'ın özel bir televizyon kanalında katıldığı programda, "cami-cemevi projesi"yle ilgili açıklamalarda bulunduğu, bu programın daha sonra Youtube internet sitesine de yüklendiği belirtildi.

Bu sırada Baş'ın, Gülen hakkında "Avrupa ajanı" ifadesini kullandığı ve Gülen'i "aşağılayıcı, tahrik edici; kamuoyunda husumet ve kuşku yaratıcı, güveni zedeleyici" nitelikte sözler sarf ettiği kaydedilen dilekçede, "Gülen'in, evrensel barışa ve medeniyetler arası diyaloğa yaptığı katkılarıyla kamuoyunca tanınan, toplumun büyük kesimince eserleri ve yaptıklarıyla bilinen, takdir edilen ve sevilen bir kanaat önderi olduğuna" yer verildi. Ayrıca Gülen'in, "bununla birlikte bazı marjinal kesimler tarafından haksız itham ve iddialara" uğradığı ifade edildi.

Dilekçede, "Baş'ın, insanların birbiriyle çatışmak için bahane aradığı bir ortamda, iyiniyet olarak başlatılan ve toplumun büyük kesimince desteklenen cami-cemevi projesine yönelik değerlendirmelerinin insafsızlık olduğu" kaydedildi.

Baş'ın sözlerinin eleştiri sınırları içinde değerlendirilemeyeceği savunulan dilekçede, Baş'tan 50 bin lira manevi tazminat yasal faiziyle birlikte talep edildi.