Gündem
27 Oca 2013 09:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:40

FERİT ŞAHENK FENERBAHÇE BAŞKANLIĞINA ADAY OLACAK MI?

Doğuş Grubu'nun patronu Ferit Şahenk son dönemde sıkça dillendirilen soruya yanıt verdi.

Doğuş Grubu’nun patronu Ferit Şahenk son dönemde yeme-içme ve eğlence sektörüne yaptığı yatırımlarla adından söz ettiriyor. Koyu Fenerbahçeli Şahenk, kulüp başkanlığına ise sıcak bakmıyor.

Şahenk, Hürriyet'e verdiği röportajda şu konulara değindi :

Medya sektöründe kendinizi nasıl konumlandırıyorsunuz?

- Biliyorsunuz, Doğuş Grubu, radyo, televizyon ve dergi yayıncılığı gibi farklı alanlarda olmak üzere hem yazılı hem de görsel medyada uzun süredir faal. Görsel medyada geçen yıla kadar ağırlıkla tematik yayınlara odaklanmıştık. Star’ın portföyümüze eklenmesiyle tabii Doğuş Medya olarak sektörde pazar payımızı daha üst seviyelere çıkardık. Türkiye’de medya sektörü rekabetin oldukça yoğun olduğu, dinamizmi yüksek bir sektör... Dolayısıyla kalite standardı da hızlı ve istikrarlı bir şekilde yükseliyor. Bu kapsamda, medya, Doğuş Grubu olarak yeni yatırım fırsatlarını daima değerlendireceğimiz sektörler arasında...

Yoğun tempoda çalışıyorum Fenerbahçe başkanlığını yürütemem

Türk futboluyla ilgili ne düşünüyorsunuz? Koyu bir Fenerbahçelisiniz. Acaba bir gün kulübe başkan olmayı düşünür müsünüz?

- Türk futbolunun son yıllarda sıkıntılı bir süreçten geçtiği herkesin malumu… Bence ülke olarak futbola gösterdiğimiz ilginin karşılığını uluslararası alanda gerek milli takım gerekse kulüpler düzeyinde nasıl daha iyi alabiliriz üzerinde düşünmeliyiz. Bu konuda da mutlaka ilerleme kaydedeceğimizi düşünüyorum. Sorunuzun ikinci kısmına gelince, uzun bir süredir son derece yoğun bir tempoda çalışıyorum. Oysa Fenerbahçe kulübü başkanlığı gibi yoğun mesai gerektiren bir görev için ciddi zaman ayırmak gerekiyor; aksi takdirde bu sorumluluğu layıkıyla üstlenip yerine getirmeniz mümkün olmaz.