Spor
09 Tem 2023 11:48 Son Güncelleme: 09 Tem 2023 11:54

Fenerbahçe, Avrupa'nın oyuncu havuzu oldu! Önemli gelir elde etti!

Fenerbahçe, son dönemlerde oyuncu ihraç eden bir yapıya dönüşerek Avrupa'nın en önemli oyuncu havuzlarından biri oldu. Ali Koç'un başkanlık döneminde büyük bonservis bedelleri ile Napoli, Lazio ve Real Madrid gibi kulüplere oyuncu gönderdi ve bu sayede önemli bir gelir elde etti.

Fenerbahçe, futbolcu ihraç eden bir yapıya dönüşürken Avrupa'nın en önemli oyuncu havuzlarından biri oldu. Sarı-lacivertliler Ali Koç'un başkanlığı döneminde Napoli, Lazio ve Real Madrid'e büyük rakamlarla oyuncu gönderdi.

Sözcü'den İrfan Yirmibeş'in haberine göre; Kanarya hemen her sezon en az bir oyuncuyu Avrupa'ya veya Arap Yarımadası'na yüksek bonservis bedeliyle satmayı başardı; performansını yükselttiği oyuncuların satışından önemli bonservis geliri elde etti. Giuliano, Josef de Souza, Fernandao, Eljif Elmas, Vedat Muriqi ve Min Jae Kim'den sonra Arda Güler de kulübün kasasını doldurarak gitti.

RAKAM KATLANABİLİR
Sarı lacivertliler, Koç yönetiminde 3 milyon Euro ve üzerindeki bonservis bedelleriyle futbolcu satışından 122.7 milyon Euro kazandı. Bu rakam dünkü kurla yaklaşık 3 milyar 507 milyon 752 bin TL gelir anlamına geliyor. 3 milyon Euro'nun altındaki bonservis gelirleri de eklendiğinde 6 sezondaki satış rakamı 130 milyon Euro'yu geçiyor.

Kanarya sadece bu yaz döneminde Bruma, Berisha ve Arda'nın satışından 30.5 milyon Euro kazandı. Szalai, Rossi, Arao, Osayi-Samuel, Ferdi, Pedro, Samatta, Serdar Dursun, Nazım ve Gustavo Henrique de satılırsa bu rakam katlanacak.

AL PARLAT SAT
Fenerbahçe, son dönemde 4 futbolcudan büyük kar elde etti. Aziz Yıldırım döneminde 180 bin Euro'ya gelen Eljif Elmas, Koç döneminde 16.2 milyon Euro'ya gitti. Eljif'ten sonra en karlı satılan ikinci oyuncu Arda oldu.