Gündem
03 Oca 2024 22:24 Son Güncelleme: 03 Oca 2024 22:27

Fatih Portakal canlı yayında ateş püskürdü! 'Ne utanmaz bir adamsın'

6 Şubat depremlerinde yıkılan yapılardan biri de Adıyaman'daki İsias oteldi. Otel 72 kişiye mezar olmuştu. İsias Otel Davası’nın ilk duruşması bugün başladı. Davanın ilk duruşmasında çapraz sorguya alınan Otel Sahibi Ahmet Bozkurt, "Üzerime atılan suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum" dedi. Sunucu Fatih Portakal da otel sahibinin sözlerine canlı yayında ateş püskürdü.

Adıyaman'da 6 Şubat'taki depremlerde yıkılan, 72 kişinin hayatını kaybettiği İsias Otel'e ilişkin 5'i tutuklu 11 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması, bugün görüldü.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Adıyaman'da bulunan İsias Otel'de KKTC'den voleybol turnuvası için gelen aralarında sporcu, öğretmen, antrenör ve Türkiye Turist Rehberleri Birliği üyelerinin de bulunduğu 72 kişi, hayatını kaybetti. Sözcü TV sunucusu Fatih Portakal görülen duruşmayla ilgili İsias Otel'in sahibi Ahmet Bozkurt'un sözlerine ateş püskürdü.

"SEN NE UTANMAZ BİR İNSANSIN"

Fatih Portakal davayı sunurken işte şu sözleri kullandı; Deprem dediğimizde 6 Şubat'ta meydana gelen o büyük depremden bahsediyorum. Hatay,Maraş,Adana,Adıyaman etkilendi. Orada İsias otel vardı ve orada hayatını kaybeden 72 kişi vardı. Bugün ilk duruşması vardı. İsias Otel'in sahibi Ahmet Bozkurt. Öyle bir savunma yaptı ki, o savunmayı dinlerken şu cümleyi kuruyorsunuz: "Sen ne utanmaz bir insansın"

Depremde hayatını kaybeden sporcuların aileleri, ellerinde pankartlar ile slogan atarak otel sahiplerinin cezalandırılmasını istedi. Sanıkların SEGBİS aracılığı ile katıldığı duruşmayı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ünal Üstel ve beraberindekiler de takip etti.

"BANA ATILAN İFTİRALAR ASILSIZ"

Şubat'ta depremlerinde yıkılan yapılardan biri de Adıyaman'daki İsias oteldi. İnşaatında çakıl ve kum kullanılan, kaçak kat çıkan otelde 72 kişi hayatını kaybetti. 5'i tutuklu 11 sanığın yargılandığı dava bugün görüldü. Kıbrıslı Şampiyon Meleklerin aileleri de davayı izlemek için Adıyaman'a gitti. Aileler sanıkların olası kastla yargılanmasını istese de beklentileri yerine gelmedi.

Otel sahibi Ahmet Bozkurt kaçak katı 2017'de çıkarılan İmar Barışı ile yasal hale getirdiğini söyledi. Düşük kalite malzeme ve kolon kestiği iddialarına iftira dedi. Ahmet Bozkurt, "Bana atılan iftiralar tamamen asılsız. Beni çekemeyenlerin iftiraları. O kadar özen gösterdiğim otelimi karaladılar. Hiçbiri gerçek değil. Usülsüz yapılan hiçbir şey yok. Bu şiddete bir deprem olmasaydı otelim ayakta kalırdı" dedi. 11 sanığın ifadesine 5 Ocak'a kadar devam edilecek.