Medya
21 Ara 2011 12:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:09

FATİH ALTAYLI'DAN KIZDIRACAK YAZI! DİGİŞANTAJ!

Şike operasyonu ile başlayan kriz Digiturk'ün abonelerini vurdu. İndirim talep eden Digiturk'e Altaylı'dan çok kızdıracak bir yorum geldi.

“Ben bu parayı ödeyemem. İndirim yapın” diyen DIGITURK’ün bu talebine olumlu yanıt gelip gelmeyeceğini bilmediğini ifade eden Altaylı ilginç bir yorum yaparak bakın neler dedi...

İşte Altaylı’nın o yazısı... 

Digişantaj

DIGITURK, “Ben bu parayı ödeyemem. İndirim yapın” demiş. Gerekçeler ise iki adet. Dolar kurundaki artış ve aboneliklerdeki düşüş.

Digiturk’ün bu teklifi kabul görür mü bilmiyorum. Digiturk biliyor ki, ihale yenilense bu parayı veren çıkmaz. O yüzden de indirim istiyor. Lig aynen devam ettiği ve küme düşen takım olmadığı için şimdilik bu talep yersiz.

Küme düşme halinde bu istek “hukuki” geçerliliği olmasa da tartışılabilir fakat bugün tartışma zemini yok. Dolar kuruna gelince. Bu ihale süreli bir ihale olsaydı Digiturk haklı olurdu. Yani ligle, naklen yayınlarla ilgili bir “bitiş zamanı” olsaydı ve bu dönemde ligler bitmeyip dolar yükselseydi Digiturk, “Sizin yüzünüzden geç kaldım. Bu arada dolar arttı ben de zarar ettim” diyebilirdi. Ama öyle bir durum da yok.

Üstelik dolarda beklenmeyen bir artış da söz konusu değil. Tam aksine, uzun süre “güçlü TL, zayıf dolar” hâkimdi Türk ekonomisine. Yani o dönemde Digiturk kârlıydı ve “Ben kârlıyım, alın size daha fazla para” da dememişti. Digiturk’ün hukuki hiçbir haklılığı yok. Ama elinde şahane bir “koz” var. “Benden başkası bu parayı veremez” kozu.

Bu kozla şantaj yapıyor. Bence en iyisi TRT. Bakın elektriğimizden, bondrolümüzden yılda 1 milyar TL topluyormuş. Aldığı reklamlar da cabası. Bu işi TRT alsın. Hatta Türk Telekom’la beraber alsınlar. Belki müşteriye daha iyi davranırlar.

Not: Digiturk’ün teklifi kabul edilirse, son yıllarda ihaleyle bir şeyler alan herkesin aynı talepte bulunma hakkı ortaya çıkar. Olacak iş mi?