Gündem
02 Şub 2024 15:38 Son Güncelleme: 02 Şub 2024 16:46

Fatih Altaylı'dan Erdoğan'ın başdanışmanına tepki! "Resmî sıfatının arkasına saklanmış bir..."

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral'ın gazeteci Fatih Altaylı’yı hedef alarak ‘insan suretine bürünmüş mendebur iblisin evladı’ ifadelerini kullanmasının ardından Altaylı, Saral hakkında dava açacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, gazeteci Fatih Altaylı’yı hedef alarak ‘insan suretine bürünmüş mendebur iblisin evladı’, ‘mürted zındık’, ‘müslüman kılıklı dolaşan alçak’ gibi ifadeler kullanmıştı.

Saral'ın paylaşımının ardından Altaylı, bugünkü yazısında Saral hakkında, "Resmî sıfatının arkasına saklanmış bir yaratık ölmüş babama “iblis” diyecek kadar kendinden geçiyor ve ağır hakaretler sıralıyor" diyerek dava açacağını duyurdu. 

Altaylı bugünkü yazısının "Terbiyesiz" başlıklı bölümünde şu ifadeleri kullandı: 

"Farkındasınızdır, iktidar tarafında bana yönelik bir saldırı için fırsat kollayan, fırsat bulamazsa yalan ve iftira ile fırsat yaratmaya çalışanlar var.

Bunun temel nedeni benim sanki normal, demokratik, medeni, hukukun üstün olduğu bir ülkede yaşıyormuş gibi davranmaya devam etme konusundaki ısrarım.

Dediğim gibi bana saldırmak için fırsat kolluyorlar. Bulamazlar ise fırsatı üretiyorlar.

Önceki gün Youtube programımda Eren Erdem ve Battal İlgezdi gibi CHP içinde “mezhepçi” siyaset yapmaya çalışanları eleştirirken “Mezhep aidiyeti üzerinden, cemaat tarikat zart zurt aidiyeti üzerinden” siyaset yapmayı eleştiriyorum.

Birileri bu “aidiyet” kelimesini alıyor, “ayet” yapıyor ve benim ayetlere hakaret ettiğimi ileri sürerek binlerce trol ile hakkımda linç kampanyası başlatıyorlar.

Sonra da bu trol saldırısı vasıtasıyla hakkımda inanılmaz bir hızla soruşturma açılmasını sağlıyorlar.

Hadi bu bildik bir şey.

Ama yetmiyor.

Resmî sıfatının arkasına saklanmış bir yaratık ölmüş babama “iblis” diyecek kadar kendinden geçiyor ve ağır hakaretler sıralıyor.

Elbette bunu dava edeceğim.

Bakalım rahmetli babama kadar uzanan bu hakaretlerine yargı ne diyecek.

Gerçekten merak ediyorum."

Yazının tamamını okumak için tıklayın