Gündem
14 Mar 2012 13:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:26

FATİH ALTAYLI'DAN DERBİ TAHMİNİ; "7 ATABİLİRİZ 7 DE YİYEBİLİRİZ"

Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, Kadıköy'deki derbiyi analiz etti..

“Bizimkiler o sahaya korkarak çıkıyor. Saracoğlu çok zor bir stat. İnsanın üzerine geliyor. Rakip oyuncuyu da, hakemi de eziyor. Bu maçın G.Saray açısından iyi tarafı o günleri hatırlayan hiçbir oyuncu olmayacak sahada. O eziklik olmayacak futbolcularda.”

YILDIRIM’IN TUTUKLU OLMASI FENER’İ SUÇLU YAPMAZ

Demirören ile birlikte gelişmeleri değerlendirebilir misiniz? UEFA ceza verebilir mi? Sizce federasyon ne karar vermeli? Mahkeme ve mahkeme sonucu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Hiçbir şey söylemeyeceğim bu konuda. Ne desem birileri kızıyor. Başından beri ‘F.Bahçe ceza almamalı, suç işleyen yönetici varsa onlar ceza almalı’ dedim. Türk futboluna en az hasarı verecek olan formül budur. Hala aynı yerdeyim. Bu saatten sonra bu TFF bir karar veremez. Yargılamayı bekleyecek. Tabii kimsenin farkında olmadığı bir şey var. Aziz Yıldırım’ın mahkum olması ille de F.Bahçe’yi suçlu yapmaz. Çünkü Yıldırım sadece şikeden yargılanmıyor. Hakkında bir de çete suçlaması var. Çeteden mahkum olup, şikeden aklanabilir. Bu da Fener’i kurtarır.

Kadıköy’de oynanmasına rağmen Galatasaray son yıllarda ilk kez bu kadar futbol olarak önde ve favori gösteriliyor. Siz de aynı fikirde misiniz?
Aynı fikirde değilim. Galatasaray ne zaman favori olsa kaybeder. En unutamadığım maç Galatasaray’ın 90 dakika tek kale oynayıp, onlarca gol kaçırıp, Fenerbahçe’nin tek atak bile yapmadığı maçta Johnson’un kullandığı frikiğin, o zaman Galatasaray’da oynayan Emre’nin poposuna çarpıp gol olduğu maçtır. Galatasaray o yıl Avrupa Şampiyonuydu, herkesi yeniyordu, yüzde 1000 favoriydi ama top Fenerbahçe’yi sevmişti. Prekazi’nin bir lafı vardır. “Topun canı vardır. İstemezse olmaz” diye.

Galatasaray neden yıllardır Kadıköy’de galibiyet alamıyor? Size göre bunun nedenleri? Daha doğrusu galip gelmek için Kadıköy’de ne yapmalı?
Kadıköy’de Galatasaray için çok ağır bir atmosfer var. Müthiş bir baskı. O statta başımıza gelmeyen kalmadı. 2001 yılında soyunma odası koridorlarında dayak yedi Galatasaray takımı.. 2002’ydi galiba 4 oyuncumuz kırmızı kartla atıldı. 2003’te olanlar zaten malum. Hasan’ın kafası yarıldı. Eser’in hali hala gözler önümüzde. Bütün bunlar bir birikim yarattı. Bizimkiler o sahaya korkarak çıkıyor. Bu maçın Galatasaray açısından iyi tarafı o günleri hatırlayan hiçbir oyuncu olmayacak sahada. O eziklik olmayacak futbolcularda.

G.SARAY’DA EZBERLENEN BİR KADRO NİHAYET OLDU

G.Saray’ı bu sene diğer takımlardan ayıran fark nedir?
Diğer takımlar derken herhalde şampiyonluğa oynayanları kastediyorsunuz. Bence en önemli fark Galatasaray bu yıl takım oldu. Bakın takımda golü olmayan tek Muslera kaldı. Yıllardır söylerim bir takımın başarılı olması için o takımın kadrosunun ezberlenmesi lazım. Şimdi yine ezberlediğimiz bir ana kadro var. Terim faktörü önemli tabii. İkinci Galatasaray dönemindeki hatalarından ders almış bir Terim var takımın başında.

F.BAHÇE TARAFTARI TAKIMI SIRTLADI

Fenerbahçe onca krize rağmen play-off’u garantiledi ve hala ikinci durumda. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Fenerbahçe, Türk sporundaki en büyük camiadır. Yönetim de krize rağmen ayakta kalmayı başardı ama asıl önemli olan camianın kenetlenmesi oldu. Taraftarı takımı sırtladı.

F.Bahçe 2 yıldır Kadıköy’de hiç kaybetmiyor. En kötü sonuçları beraberlik oluyor. Fenerbahçe’yi neden Kadıköy’de çözemiyorlar? Avantajları nedir?
Saracoğlu Stadı’ndaki ağır baskıdan bahsettim zaten. O stat çok zor bir stat. İnsanın üzerine geliyor. Rakip oyuncuyu da, hakemi de eziyor.

6-0’IN TERİM’E MUTLAKA TESİRİ OLACAKTIR

Fatih Terim 6-0’lık galibiyetten sonra ilk kez Kadıköy’e gidecek. Bunun etkisi altında kalabilir mi?
Terim bu sezon hiçbir şeyin etkisi altında kalacak gibi görünmüyor. Ama mutlaka bir tesiri olacaktır.

ALEX’İ OYNATMAMAK ENAYİLİKTİR

Bu maçta Alex faktörü etkili olabilir mi? Alex konusundaki hala yapılan tartışmalar için ne diyorsunuz?
Alex büyük faktör. Ama ben Alex’in çok iyi oynadığı bir Galatasaray maçı hatırlamıyorum. Semih’le beraber oynadıklarında bir anda sonucu etkileyecek hareketler yapıyordu ama oyunun genelinde süper oynadığı bir Galatasaray maçı bana göre olmadı. Alex, Fenerbahçe için çok önemli bir oyuncu. Oynatmamak enayilik. Tartışmak abes. Tabii santrfor olarak oynatmak da oynatmamakla eş anlamlı.

7 İSTİYORUM AMA 7 DE YİYEBİLİRİZ

6-0’dan sonra hep ısrarla 7-0’ı istediniz. Bugün de aynı düşüncede misiniz? Sizce bu skor bir gün olacak mı?
5 attığımız kupa finalinde 7 de olurdu, 8 de; Hagi 5’e razı gelmeseydi... Futbol bu. Her şey olabilir. Ben 7 atmak istiyorum ama bir gün 7 yiyen de olabiliriz.

PLAY-OFF SAÇMALIĞI F.BAHÇE’YE YARADI

Sizce G.Saray bu işi bitirdi mi? Bir yenilgi G.Saray’ı etkileyebilir mi?
Play-off denilen saçmalık olmasaydı bitirmişti. Ama play-off’ta ne olacağı hiç belli olmaz. Galatasaray bu puan farkını koruyabilse şampiyon olur. Altına inerse sorun yaşayabilir. En az 5 puanlık bir avantajla başlamak zorunda G.Saray ki rahat edebilsin. Play-off sistemi F.Bahçe gibi derbi maçlarda daha iyi sonuçlar alan bir takım için daha avantajlı. Düşünsenize Kadıköy’de 3 puanı garanti gibi.