Gündem
21 Eki 2011 09:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:55

FARUK SÜREN VE EFE ÖNBİLGİN ADLİYEYE SEVKEDİLDİ

Çete suçlamasıyla gözaltına alınan, aralarında TNT Genel Müdürü Efe Önbilgin ve işadamı Faruk Süren'in de bulunduğu 27 kişi adliyeye sevkedildi.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan iş adamları Faruk Süren ve Efe Önbilgin’in de aralarında bulunduğu 27 kişinin polisteki işlemleri tamamlandı.
Bu kişiler, İstanbul Emniyet Müdürlüğünün garajında polis minibüslerine bindirilerek Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesine gönderildi.

SÜREN'E 100 BİN TL'LİK RÜŞVET İDDİASI

İstanbul’da bazı mahkeme çalışanlarıyla temas kurup dava dosyalarını imha eden ve mahkeme sonucundaki adil yargılamaları engelleyen çeteye yönelik düzenlenen operasyonda 3 kişinin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı 26’ya yükseldi. Operasyonda gözaltına alınan eski Galatasaray Başkanı Faruk Süren’in, şirketlerindeki usulsüz borçlandırmayla ilgili Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) açtığı davada takipsizlik kararı çıkması için çeteye başvurarak 100 bin TL rüşvet verdiği iddia edildi.

Çete üyelerinin, soruşturmayı yürüten savcı ve mahkeme kâtipleriyle temasa geçtiğinin yapılan teknik takiple tespit edildiği öne sürüldü. Faruk Süren’in yanı sıra, sorguları tamamlanan televizyon yöneticisi işadamı Efe Önbilgin ile Sinan B. ve 5 adliye çalışanının da aralarında bulunduğu 23 kişi bugün, son olarak gözaltına alınan 3 kişi ise pazar günü Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne çıkartılacak.