Medya
03 Ağu 2012 09:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:59

FANATİK FENERLİ'DEN FENERBAHÇE'YE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ DERSİ!

Fanatik bir Fenerbahçe taraftarı olmakla övünen Mehmet Y. Yılmaz Fenerbahçe yönetimini topa tuttu..

Basın özgürlüğü nereye gitti?

FENERBAHÇE’nin Romen takımı Vaslui ile oynadığı Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında Şükrü Saracoğlu Stadyumu’na Habertürk gazetesi ve televizyonunun yorumcu, muhabir, yazar, kameraman ve foto muhabirleri alınmamışlar.

Gerekçenin ne olduğunu tahmin edebilmek zor değil. Fenerbahçe yönetimi ya bir haberden hoşlanmamıştır ya da bir yorumdan.
Ve bu nedenle de bir gazete ve televizyonun muhabir ve yazarlarının görevlerini gerektiği gibi yerine getirmesine engel oluyorlar.

Bunu devletin kurumları yaptığı zaman adına sansür girişimi diyoruz. Geçmişte de askerlerin bazı gazete ve gazetecilere böyle “cezalar” verdiklerini biliyoruz. Akredite etmemek ya da akreditasyonunu iptal etmek şeklinde ortaya çıkardı.

Medeni bir ülkede kabul edilebilecek bir durum değil.
Bu basın özgürlüğünü sınırlandırmak, kısıtlamak, özgür basın faaliyetini cezalandırmak anlamına gelir, hiçbir gerekçe de bunu mazur gösteremez.

Doğru olmayan haberlerin yayınlanmasından rahatsız oluyorsanız, bununla mücadele etmenin yolu bu değildir. Doğru olanı açıklamaktır.

Fenerbahçe yönetiminin tutumunun yanlışlığı kadar tuhaf olan durum ise, ambargoya uğrayan gazete de dahil olmak üzere spor sayfalarının buna anlamlı bir tepkiyi neredeyse hiç göstermemiş olmaları.

Böyle konularda ortak ve güçlü bir tepki gösterilmezse, işin nereye varacağını tahmin etmek zor değil oysa. Unutmayın “Bugün bana, yarın sana” sözü, neredeyse insanlık tarihi kadar eskidir!

Mehmet Y. YILMAZ / HÜRRİYET