Medya
12 Kas 2011 17:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:59

FACEBOOK'U DİZE GETİREN TÜRK'ÜN İNANILMAZ ÖYKÜSÜ!

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu Facebook'un açıklarını bulan ve bunu kanıtlayan bir Türk'ün hikayesini yazdı.

FACEBOOK NE DİYECEK?
 
Doğrusunu söylemek gerekirse medyaya topluca gönderilen maillerle fazla ilgilenmem... Çünkü "kişiye özel" olanlar ilgimi çeker...
Ancak Doğukan Özkan’ın durumu biraz farklı...
Özkan, bir süre önce de Facebook’un açıklarını bulduğuna dair e-postalar yollamıştı.
Ancak bu kez yolladığı eskisinden farklı; delilli, ispatlı...
Ben de o yüzden dikkate aldım. İşte yazdıkları:
"Geçtiğimiz aylarda Facebook, açıklarını bulan kişilere para ödülü vereceğini ve bu kişilerin isimlerini whitehat güvenlik sayfalarında yazacaklarını söylediler.
Ben de 2 ay’dan beri tam tamına 10 tane açık buldum! Bu beş bin dolar ediyor, ama ben parasında değilim. Tek istediğim benim de adımı whitehat sayfalarında yazmalarıydı.
Facebook ekibi ile 2 ay boyunca ingilizce olarak yazıştık. Ben onlara açıkları bildirdikçe onlar o açıkları düzeltti ve ben de onlar bu açıkları düzeltirken dahi ekran görüntülerini aldım.
Her seferinde benden açıklarını öğrendiler fakat sonra bana geri dönüş yapmayıp ne adımı yazdılar ne de para ödülü verdiler.Nasıl yaptığımı sordular
Bunun nedenini sormak için e-mail gönderdiğimde ise hâlâ benim gönderdiğim bir önceki açığı düzeltmeye çalıştıklarını söylediler. Fakat yalan! Her seferinde bana mesaj göndermeyi kesip, sonra ben yeni bir açık bulunca mesaj gönderinceye kadar bana mesaj göndermiyorlardı. Yine aynısı oldu. Açık buldum ve onlara ihbar ettim. Yine düzelttiler.
Bana bunları nasıl yaptığımı sordular. Ben de açıklamadım.
Önce adımı yazın dedim, beni Facebook Türkiye’den Safiye’ye yönlendirdiler.
O da bana nasıl yaptığımı sordu, ona da söylemedim. O üzden adımı yazmayacaklarını söyledi. Bu olayın üstünden biraz zaman geçti ve ben yine açık bulmaya devam ediyordum.
İşte en büyük açıkları
Bulduğum en büyük açık; istediğim Facebook kullanıcısının hesabını kullanarak istediğim facebook kullanıcısına o isimden mesaj gönderebiliyordum. Hiçbir şekilde gerçek olmadığı anlaşılmıyordu.
İlk olarak facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’in hesabını kullanarak kendime sonra diğer facebook yapımcılarının hesaplarını kullanarak birbirlerine mesaj gönderdim. Açık sorunsuz çalışıyor! Bunu onlara söyledim, alarma geçtiler resmen. Benden bir şey daha istediler, ’onu da yap, bu sefer adını yazacağız’ dediler. O dedikleri şeyi de yaptım yine de adımı yazmadılar!
Resmen benimle dalga geçip, oyun oynuyorlar! Bu konuda lütfen bana yardımcı olur musunuz? Bunu haber yapıp tüm insanların, tüm facebook kullanıcılarının bilmesini istiyorum. Lütfen yardım edin."


Ali Eyüboğlu/Milliyet