Gündem
04 Mar 2017 13:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:32

Facebook ünlü ressamın nü tablosunu sansürledi!

Facebook, nü figürlerin tasvir edildiği ünlü bir ressama ait bir tablonun reklamını yapan Avustralyalı bir müzayede evini blokladı.

Charles Blackman'ın yağlı boya tablosu ‘Kadın Aşıklar’ yatakta bir kedinin yanında uzanan iki çıplak kadını tasvir ediyor. Sanat simsarı Massgreen, Facebook üzerinden tablonun tanıtımını yapmaya çalıştı ancak sosyal medya sitesi görseli ‘yetişkin ürünü ya da hizmeti tanıtımı’ olduğu gerekçesiyle reddetti.

Massgreen başkanı Paul Summer, kararı saçmalık olduğunu belirterek, “Bu hiçbir şekil ve formda açıkça seksüel olmayan çok güzel bir görüntü. Bu sanki 1950'lere dönmek gibi. Bu tarz bir şeyi sansürlemek saçmalık. Facebook resmin rencide edici olduğunu söyleyene kadar kimsenin gıkı çıkmamıştı” dedi. “Kimi koruduklarını bilmiyorum zira benim de iki ergen kızım var ve bu tablonun yasaklandığını onlara söylesem bana gülerler” ifadelerini kullandı.



Facebook ise kararlarının nihai olduğunu söyledi. Müzayede evine gönderilen mesajda şu ifadelere yer verildi:

“Bu tarz reklamlar kullanıcılarda olumsuz duygulara sebep oluyor ve bu tarz reklamlara karşı sıfır tolerans gösteriyoruz”

Paul Summer'ın söylediğine göre, gelecek hafta açık arttırmayla satılacak olan eserin 35 bin Avustralya doları (yaklaşık 123 bin lira) değerinde olduğu düşünülüyor.