Medya
29 Eki 2010 19:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:45

''EZGİ'LER RAHŞAN'LAR BURADA ERKEK YAZARLAR NEREDE?''

"İşte orada dur Hıncal Abi. Fatmagül dizisinin tecavüz üzerinden yapılan tanıtımı ilk bu köşede eleştirildi."

Ezgi’ler, Rahşan’lar burada ERKEK YAZARLAR NEREDE?

HINCAL Uluç dünkü köşesinde Radikal Yazarı Ezgi Başaran’ın, tecavüz sonrası namus temizlemek için töre intiharı ettirilen Havva’nın ölümünü Ali Poyrazoğlu’nun yaptığı Fatmagül eleştirisine bağlamasına kızmış ve şöyle bir soru yöneltmiş: "Bu Fatmagül’ün tecavüz sahnesi nerdeyse ülke gündemi olurken, gazeteler, ekranlar, internetler bu sahne görüntüleri ve yorumlarıyla dolarken, ’Filmdeki Hülya Avşar’a mı, dizideki Beren Saat’e mi daha güzel tecavüz edildi’ diye anketler düzenlenirken, tecavüz sahnesinin yayımladığı gece reyting rekorlarının kırılması sağlanırken, bu reytingle reklamlar yağınca, İffet’in (Bu da Müjde Ar’ın tecavüze uğradığı filmdi) dizi yapılmasına karar verilirken nerdeydi Ezgi?. Ezgiler?.. Tecavüzü reyting ve tiraj malzemesi yapan o televizyonlar, o gazeteler neden eleştirilmedi?"

İşte orada dur Hıncal Abi. Fatmagül dizisinin tecavüz üzerinden yapılan tanıtımı ilk bu köşede eleştirildi. Tecavüz sahnesi yarıştırma girişimi bu köşede yerden yere vuruldu. Daha geçen cumartesi "Sırada İffet’in tecavüz şenlikleri var" diye bu dizi girişimi ve Müjde Ar’ın "Yeter tecavüzden reyting almayın" demek yerine Ay-sun Kayacı’yı bu role önermesi eleştirildi.

Ezgi Başaran da bu konuda en duyarlı isimlerden. Hıncal Abi sen de, diğer erkek yazarlar da kadın hakları ile ilgili bir şey olunca hemen "Nerede kadın yazarlar" diye soruyorsunuz. Ben de şimdi aynı soruyu size yöneltiyorum, böylesi önemli bir konuda nerede erkek yazarlar?

Ama pardon, sevgili erkek yazarlar siyaset konularıyla o kadar meşguller ki "sıradan" kadın sıkıntıları umurlarında bile değil. Ben bıktım artık sürekli ambulans gibi göreve çağrılmaktan. Biz zaten buradayız ve elimizi taşın altına koyuyoruz. Hadi erkek yazarlar da biraz sorumluluk alsın!

Rahşan GÜLŞAN / GAZETE HABERTÜRK