Medya
25 Tem 2013 12:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:18

EZGİ BAŞARAN'DAN MEHMET BARLAS'A SERT MESAJ! ÇARŞI'YA YALAN, 'KARŞI'YA YALAN!

Radikal yazarı Ezgi Başaran Sabah yazarı Mehmet Barlas'ın "medya eskiden böyleydi zaten" temalı yazılarını topa tuttu.

Radikal yazarı Ezgi Başaran, isim vermeden Mehmet Barlas'ı hedef aldığı yazısında iktidar medyasına sert eleştiriler yöneltti.

BARLAS YENİ VESAYETİ Mİ MEŞRULAŞTIRIYOR?

Barlas, Hasan Cemal'in Akşam ve SKY Türk satışını eleştirdiği yazısına itiraz etmiş "medya eskiden de böyleydi" demişti. Barlas'ın yazısına atıfta bulunan Ezgi Başaran "Eskiden orduya yakın medya vardı, şimdi hükümete yakın medya var mantığını bir savunma gibi öne sürünce, yeni bir vesayete girildiğini ama bu vesayeti beğendiğinizi kabul etmiş olmuyor musunuz?" siye sordu. Barlas'ı "işine yarayacaksa ismini dahi inkâr edebilecek tıynetteki kimseler" arasında konumlayan Başaran "“O da kötüydü, bu da kötü” diyelim öyleyse hep beraber. Yok, onu diyemiyorlar şiştikçe şişen kara listeye girme endişesiyle." dedi.

İşte Başaran'ın yazısındaki ilgili bölüm:

Hasan Cemal geçen hafta sonu yeni medya düzeniyle ilgili yazısında şöyle diyordu: “İktidar tarafından kullanılan manivelalarla, Erdoğan’ın seçimleri öncesinde öyle bir medya düzeni dizayn ediliyor ki ana akımda teksesli bir tekelcilik büyüdükçe büyüyor, güçlendikçe güçleniyor.” O böyle deyince, bazı işine yarayacaksa ismini dahi inkâr edebilecek tıynetteki kimseler şöyle dedi: “Medyada bu hep vardı, statükoya yakın tekelcilik filan. Yeni bir şey değil ki...” Ha yeni değil, peki. “O da kötüydü, bu da kötü” diyelim öyleyse hep beraber. Yok, onu diyemiyorlar şiştikçe şişen kara listeye girme endişesiyle. İyi de... Eskiden orduya yakın medya vardı, şimdi hükümete yakın medya var mantığını bir savunma gibi öne sürünce, yeni bir vesayete girildiğini ama bu vesayeti beğendiğinizi kabul etmiş olmuyor musunuz? Ayrıca söz konusu basın ise... Hiçbir dönemde bu kadar pespayelik, onursuzluk, eziklik, ihbarcılık gazetecilikle yan yana gelmemişti. Ve yalancılık... Bayağı bildiğin dümdüz yalan. Bile isteye, müdanasızca yalan haber yapmak, katiyen düzeltmemek. Vay be. Size son bir haftanın bilançosunu çıkarayım mesela.

Ezgi Başaran'ın bugünkü yazısını okumak için tıklayınız