Televizyon
05 Eyl 2010 17:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:36

EZEL'İN YENİ SEZONUNDA NELER OLACAK? DİZİNİN SENARİSTLERİ AKTÜEL'E KONUŞTU! İŞTE İLK AĞIZDAN TÜYOLAR!

Aktüel'in yeni sayısında, Ezel'in senaristlerinden tüyolar yer aldı. Milyonlarca kişinin soluksuz izlediği Ezel'in yeni sezonunda neler olacak?

Milyonlarca kişinin soluksuz izlediği Ezel’in yeni sezonunda, Kenan Birkan ve Ramiz Dayı arasında kökü geçmişe dayanan büyük bir hesaplaşma yaşanacak. Ve tüm dengeler yeniden kurulacak. Aktüel’in yeni sayısında, dizinin senaristlerinden tüyolar yer aldı.

EZEL’İN YENİ SEZONUNDAN ÖZEL TÜYOLAR
Atv’nin kısa sürede fenomen hâline gelen dizisi Ezel’de geçen sezonun en önemli sorusu Ramiz Dayı’nın ezeli düşmanı Kenan Birkan’ı kimin canlandıracağıydı. Cevap yeni sezon başlamadan geldi: Haluk Bilginer.

KENAN BİRKAN KADINLARIN YENİ GÖZDESİ OLACAK

Eski ve yeninin karşı karşıya gelmesine tanık olacağız bir yandan da. Ramiz ile Kenan kozlarını paylaşırken, aralarındaki farklar herkesin kafasını karıştıracak. Erkeklerin kendilerine rol model aldığı Ramiz’e karşılık Kenan Birkan kadınların yeni gözdesi olmaya aday. Çünkü o, cazibesinin farkında ve Ramiz’den farklı bir tavırla bunu kullanmayı iyi bilen bir adam.

Hikâyenin yeni bölümlerini izlemeden önce, fenomen hâline gelen dizinin senaristleri Kerem Deren ve Pınar Bulut ile bir araya geldik. Dizinin geleceği hakkında önemli tüyolar verdiler. Dizi, 70’li yıllara dönüyor ve bu iki adamın gençlik yılları hayat buluyor. İki yeni oyuncu Cahit Gök (Kenan Birkan), Ufuk Bayraktar (Ramiz Karaeski) bitmeyen düşmanlığın, dostlukla başladığı günleri canlandırıyorlar. Merakla beklenen Kenan Birkan karakterinin bugününe ise ünlü aktör Haluk Bilginer hayat verecek.

70’LERE YOLCULUK
Senarist Kerem Deren, 70’li yılları merak eden bir isim ve kendi deyimiyle bu döneme çok iyi çalışmış. Dizinin yeni süreci ile ilgili şu yorumu yapıyor: “Öncelikle Ramiz Karaeski’nin gençliğini, aslında ne olduğunu merak ediyoruz. O dönemin dünyasının kendine ait bir kurgusu var. Şimdiki zamanda, çok güçlü bir düşmana karşı alttan savaşmaya çalışan birilerini göreceksiniz. O dönem ise Ramiz ve Kenan, kendilerinden güçlü bir düşmana karşı savaşıp yükselmeye çalışacaklar, burada paralel giden bir süreç olacak. 70’li yıllar başlı başına bir malzeme, oraya biraz gireceğiz. Elbette ki biraz tadımlık çünkü asıl hikâye bu değil.” Senarist Pınar Bulut ise, Ramiz’i şu anda da izlemenin güzel olduğunu ama “efsanenin doğuşunu” izlemenin daha da keyifli olacağını söylüyor.

Kerem Deren, iki insanın arasında ne olduğuna değiniyor: “Geçen sezonki bölümlerde verilen tüyolar yeterli aslında. Ramiz’in bu adama bir şey yaptığı çok ortada, zamanında çok iyi arkadaş oldukları ve birlikte yükseldikleri belli ve bu yükselmenin de bir yozlaşma yarattığı net. Onun dışında birebir ne olduğunu görmek gerekiyor.”

Pınar Bulut için Kenan Birkan çok enteresan bir adam: “Kerem’in söylediği çok güzel  bir şey vardı. Kötülüğün gerçek yüzünü görmek istiyorsanız biraz daha bekleyeceksiniz, çünkü Kenan Birkan’ın gözünde kötülük, harika bir adamın bitmeyen yasında gizli. Kenan Birkan, harika bir adam. Ondan etkilenmemek mümkün değil, bildiğimiz kötü adamlardan da değil o anlamda.”

Deren, öte yandan Kenan’ın yapmış olduğu kötülüklerin de sınırı olmadığının altını çiziyor. Bunu gördüğümüzde ise inanamayacağız. Bu kötü adamı yaratırlarken, hayatımızda sıkça rastladığımız kötü konuşan, düşünen, soğuk, kuru erkek profilinin dışında bir karakter çizilmiş. Kerem Deren, ortaya çıkan adamı hayata karşı çok iştahlı ve meraklı olarak tanımlıyor: “Sizi dinlerken hep çok dikkatli, bir şeyi merak ettiğinde kalkıp onun yanına gidiyor. Böyle bir adamın kötü olması, soru işaretini de beraberinde getiriyor.”

"ŞEYTAN AYNI ZAMANDA CAZİBE DEMEKTİR"
Kötülüğün çekici olduğu Kerem Deren için çok önceden sabitlenmiş bir şey: “Şeytanı çıkaran vatandaş, çekicilik üzerinden çıkarmış zaten, şeytan aynı zamanda cazibe demek. Sorulardan biri, bu cazibenin yüzlerinin neler olduğu.”

“Bence kötülüğün nedenleri çok çekici. Yani, gerçekten kötülük yapmak için cesur olmalısın. Cesaret veya iddialı olmak çok çekicidir. Bunun gibi birçok neden sayabiliriz” diye ekliyor Pınar Bulut.

Deren, “Karakterleri oluştururken ilk önce kendimiz hakkında yazıyoruz, onun kaçarı yok” diyor. Teknik kısmı ise tema belirliyor. Ezel projesinde kişisel olarak ilgilendiği nokta ikilemler. İzlediğimiz karakterlerin ikilemi ise, “şunu veya bunu seçeyim”den ziyade, sürekli olarak ortasında durup, bir yere hareket edemiyor olmak. Ezel’de en çok kullanılan kelimelerden biri ise “Kimsin sen?”. Karakterlerin hepsinde de aynı soru var. O sorunun da net bir cevabı olamıyor bir türlü. Kerem Deren de, kendi hayatında, hepimiz gibi ikilemlere düştüğünü söylüyor.

EZEL NEFRET ETTİĞİ İNSANLARLA YAN YANA OLACAK
Ezel’i intikam dolu varlığıyla, her şeyi yapan bir adam olarak izledik. Yeni sezonda onu, hiçbir şeyi yokken izleyeceğiz. Bu durum Ezel’in güçlerini aldığımızda geriye ne kalıyor sorusunu sormamıza neden olacak. Onu nefret ettiği üç insanla savaşırken izledikten sonra, bu insanlardan bazıları ile yan yana göreceğiz. Geriye doğru giderken dönüşü olmayan sonuçlar olacak ve sevdiğimiz bazı insanlar ölecek. Bu sonuçlarda, Kenan Birkan etkisi büyük. Gücü, Ezel ve Ramiz’in ve diğerlerinin çok ötesinde.

Pınar Bulut ise, Ezel’in ne yapacağını merak ediyor. Geçen sezon sevdiği kadına karşı mücadelesi, iç dünyasında onlara kıyamama süreci varken, çok kötü şeyler yapabilecekken, şimdi karşısında Kenan Birkan var, hayatında karşılaştığı başka hiçbir düşman gibi değil. Ezel, Ramiz’in dünyasına sonradan girmiş ve raconu öğrenmiş, o dünyanın adamı değil. Ramiz- Kenan kapışmasının ortasında kalan Ezel’in neler yapabileceği merak konusu.

ESKİ VE YENİNİN SAVAŞINDA EZEL KAZANAMAYACAK
Ramiz eski usulün, Kenan ise “dünyaya hakim” yeni usulün adamı. Olacakları başından itibaren Ezel’in kazanamayacağı bir savaş olarak seyretmek gerek. Eski-yeni savaşı ciddi bir değerler çatışmasına sahne oluyor. “Ezel Son Mohikan gibi. Eski usulü öğreten bir hocası var, karşısında da bu usul umurunda olmayan biri var. Geçen sefer savaş onurla ilgili değildi, hatta herkesin savaşması için onurunu da biraz yenmesi gerekiyordu. Şimdi onurla ilgili savaş var” yorumunu yapıyor Deren.

SIRADA ÖLÜMCÜL BİR AŞK VAR
Senaristler, aşk için ne kadar ileri gidilebileceğini sorup, bunu Cengiz ve Ezel’in Eyşan’a olan aşkı üzerinden gördüler. Şimdi, Ramiz ve Kenan ‘ın aşklarına tanık olacağız. Onlar da yepyeni şeyler söyleyecekler. Mazisi çok hisli ama pratiğini sürekli olarak izlemediğimiz bir aşk hikâyesi vardı. Bu sefer ulaşılamayan, net ve sürekli bir aşk hikâyesi izleyeceğiz. Kerem Deren bu aşk için “Ölümcül bir aşk hikâyesi, iki taraf için de, şimdi ölümcül olduğu kadar hiçbir zaman olmamıştı. Bir uçuruma doğru gidişlerini izliyor olacağız” diyor.


ETİKETLER
#Ezel #aktüel