Magazin
07 Nis 2010 11:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:13

EZEL'İN TEFO'SU BU KEZ MUHABİR OLDU KAFAYI HAVAYA TAKTI!..

Fenomen dizi Ezel'de Tefo rolüyle tanınan Sarp Akkaya, şimdi de haber muhabiri oldu..

’Ezel’ dizisindeki ’Tefo’ rolüyle dikkatleri üzerine çeken Sarp Akkaya, ’Markalı Hava’ adındaki yeni oyununda havanın da para ile satılacağı bir döneme dikkat çekiyor. Tiyatroadam’ın yeni oyunu 12 ve 13 Nisan tarihlerinde Oyun Atölyesi’nde izlenebilecek.

İngiliz yazar Ben Elton’ın eserinden çevrilen, süpervizörlüğünü Serdar Akar’ın, yönetmenliğini ise Murat Karasu’nun yaptığı ’Markalı Hava’ isimli oyun, gerek konusu gerekse oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor. ’Ezel’ dizisinin ’Tefo’su Sarp Akkaya’nın da rol aldığı ’Markalı Hava’da ayrıca Aşkın Şenol, Fatih Koyunoğlu, Deniz Özmen, Ayça Aykut ve Volkan Girgin yer alıyor.

SU BİLE SATILIYORSA...
Geçen sezon ’Albay Kuş’ isimli tiyatro oyunuyla sahnede olan, bu sezon da ’Markalı Hava’yla hayranlarıyla buluşmaya hazırlanan Akkaya, oyunla ilgili olarak şöyle konuşuyor: "Oyunda bir haber muhabirini oynuyorum ve bu haber muhabiri insanlığın sonunun geldiğini bile haber yapacak kadar sistemin içinde kaybolmuş ve ona hizmet eder hale gelmiş bir adam. Bu oyunda derdimizi paylaşabileceğimiz bir metin seçtik. Suyun bile paketlenip satışa çıktığı bu sistemde, neden bir gün biri de çıkıp havayı satmasın bize? Sattılar, satıyorlar ve satacaklar... Hatta belki bugün ’odanızın havasını temizliyor’ diyerek satılan hava temizleme aletleri, ilerde oksijen de üretecek.Ya sonra? İşte oyun, bunu anlatıyor."

İYİ OLAN FARK EDİLİR!
Konuşması sırasında tiyatrolara olan ilgiyi de değerlendiren oyuncu, "Ülkemizde tiyatroya fazla ilgi yok! Ama ben bu konudaki suçlamaları seyirciye yönlendiren oyunculardan değilim. İyi, keyif verici, dünya standartlarında bir tiyatro oyunu yaparsanız seyirciyle mutlaka buluşursunuz. Biz Tiyatroadam’ı ünlü olmayan oyuncularla birlikte kurduk. Ama grafiğimizde gitgide bir yükselme oldu" diye konuştu.

OYUNCULAR NE DEDİ?

İş ile hayattaki başarı çok farklı
Fatih Koyunoğlu: Büyük bir holdingde çalışan üst düzey bir yöneticiyi oynuyorum. Sınıf atlama hırslarıyla, erdemleri arasında kalmış biri... Aslında bu karakter bana göre ’İşinde başarılı olmak ile hayatta başarılı olmak’ arasındaki farkı ortaya koyuyor.

Son elementte ehlileştiriliyor!
Deniz Özmen: Bu oyun yazıldığı dönemde belki de bir fanteziymiş. Ama artık değil! Bazı kapalı alanlarda filtre edilmiş hava basılıyor ve sonunda doğadaki son elementte ehlileştirilerek satışa sunuluyor. Ben, bir holdigin ’çaylak’ yöneticisini canlandırıyorum.

Paranın ve gücün kölesi olanlar var!
Aşkın Şenol: Ben, para kazanmanın yolunu paradan daha heyecanlı bulan bir patronu oynuyorum. Benzerleri gibi paranın, gücün ve temsil ettiği her şeyin kölesi olmuş. Öyle ki insanların zarar görmesi bile onu etkilemiyor. Ne kadar tanıdık değil mi?

Kısıtlı gerçeklerle yaşıyorlar!
Ayça Aykut: Reklamcı bir kadını oynuyorum. Artık çığrından çıkmış tüketici dünyamızda, her bir şeyin ustalıkla pazarlamasının yapılabileceğinin kanıtı gibi bu kadın... Oyundaki karakterler yaşadıkları dünyanın kısıtlı gerçekliğiyle hayatlarını sürdüyorlar.


ETİKETLER
#Ezel #tefo