Gündem
18 Mayıs 2010 18:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:18

''EYVAH FELAKET YANİ..'' VAKİT YAZARINDAN BALÇİÇEK PAMİR'E DEKOLTE ŞOKU!

Balçiçek Pamir Vakit yazarı haber koordinatörü Mustafa Karahasanoğlu'nu ağırladı.

Gündemi alt üst eden ve yeni bir sürecin önünü açan Deniz Baykal’ın skandal kasetinin yankıları medyada da sürüyor. Kaseti yayınlayan internet sitesinin gayrı resmi olarak Vakit gazetesine bağlı olması gazeteye dönük eleştirilerin de fitilini ateşlemişti.

Balçiçek Pamir de Habertürk ekranlarında Vakit yazarı haber koordinatörü Mustafa Karahasanoğlu’nu ağırladı. Karahasanoğlu gazetesine gelen eleştirileri ve Baykal kasetinin öyküsünü anlattı.

O KASETİ YAYINLAMAK AHLAKİ MİDİR?

Balçiçek Pamir: Baykal kasetini yayınlayan habervaktim.com’un sizinle ilişkisi hukuku nedir? Size mi bağlı?

Mustafa Karahasanoğlu: Bizimle bir alakası yok aslında. Ama tanıdığımız sevdiğimiz arkadaşlardır. Olay da şöyle oluyor. Editöre metcafe sitesinde sözkonusu videodan söz edliyor. O da yayınlıyor. Ama bizce mozaikleyerek vermesi daha doğru olurdu. Denemiş ama yapamamış zaten.

Balçiçek Pamir: Peki mozaiklense de mozaiklenmese de bunun yayınlanmasını ahlaken doğru buluyor musunuz?

Mustafa Karahasanoğlu: Bence bu haber değeri olan bir olay. 90 yıllık bir partinin genel başkanı söz konusu sonuçta. Kamyu ilgilendiren bir durum bizce.

Balçiçek Pamir: Peki montaj ve benzeri bir durum olabilir diye düşünmediniz mi?

Mustafa Karahasanoğlu: Aslında güvenilir ve daha önce de kullandığımız kaynak olunca sakınca görülmemiş.

VAKİT, TAYYİP ERDOĞAN’IN GİZLİ GÖRÜNTÜLERİNİ DE YAYINLAR MI?

Balçiçek Pamir: Peki Başbakan’ın bu tarz görüntüleri elinize gelse yayınlar mısınız?

Mustafa Karahasanoğlu: Eğer kaynağı güvenilirse tabi ki yayınlarız.

Balçiçek Pamir: Siz ayrıca olayın mağdurlarından birinin Vakit olduğunu sözylediniz, neden?

Mustafa  Karahasanoğlu: Suçun tekilliği diye bir şey var. Bu arkadaşlarla dostça ilişkilerimiz olması olayın sorumluluğunu bize yıkmaz ki. Biz sadece o siteye link vererek gördük haberi. Bizce de mozaiklenerek verilmesi daha doğru olurdu.

Balçiçek Pamir: Peki bir çok AKP’li vekil için söylenen bir şey var. İmam nikahlı olarak ilişki yaşayan çok insan olduğu biliniyor. Bu da toplumun değer yargılarına aykırı değil mi?

Mustafa Karahasanoğlu: Bu durum toplumda belli oranlarda kabül görüyor.

VAKİT İLK İKİ GÜN BAYKAL HABERİNİ NEDEN GÖRMEDİ?

Balçiçek Pamir: Peki "Vakit, haberi gazeteden görmedi" deniyor. Doğru mu, Vakit, gazete olarak neden görmedi haberi?

Mustafa  Karahasanoğlu: Bize gelen bir iddiada kasetin güvenilir olamayabileceği söylendi. Yayınlandıktan sonraki gün geldi bu bilgi. Biz de bu nedenle ertesi gün haberi görmedik. Ayrıca hükümetin de yayınlanmasına dönük geniş bir müdahalesi vardı. Ancak sonrasında haberi gördük elbette.

VAKİT’E VERİLEN REKOR CEZA ÖDENECEK Mİ NE OLACAK?

Balçiçek Pamir: Kaç general dava açtı size? Ve neden açtılar?

Mustafa Karahasanoğlu: 312 general dava açtı. Bir yazarımız örneğin bir general için ’onbaşı olamayacaklar general oluyor’ diye yazmıştı. Bu adı geçen generalin bir sözü üzerine yazılmış bir eleştiriydi. Diğer generallerle bir ilgisi de yoktu.

1 trilyon 800 milyar gibi çok ağır bir ceza. Haliyle ödeme gücümüz olmadığı için gazetenin kapanması söz konusu. Daha önce de çok ceza aldık ama küçük bedellerdi. Bir tek Abdurrahman Dilipak 180 milyar ceza almıştı. Hem de sadece ’hakkımı helal etmiyorum sana’ diye yazdığı için.

Balçiçek Pamir: Peki sizin hiç mi suçunuz yok? Zaman zaman kantarın topuzunu kaçırdığınızı görüyorum şahsen. Ne diyorsunuz?

Mustafa Karahasanoğlu: Bu aslında kamuyou üzerinde oluşturulan bir ön yargı. Yoksa bizim bu konuda bir hatamız olmamıştır. Ama mesela bunu en çok yapan Hürriyet’dir, bir çok kere insanları hedef göstermiştir manşetten.

PAMİR’İN ELBİSESİ VAKİT FAZLA DEKOLTEYMİŞ!

Balçiçek Pamir: Peki banka ve finans reklamları almıyormuşsunuz doğru mu?

Mustafa Karahasanoğlu: Finans reklamı alıyoruz ama banka reklamı almıyoruz. Dekolte giyinmiş bayan resimlerinin olduğu reklamları da almıyoruz.

Balçiçek Pamir: Peki nedir bu dekoltenin ölçüsü, neye göre seçiyorsunuz? Mesela benim şu kıyafetim olur mu?

Mustafa Karahasanoğlu: Hayır olmaz...

Balçiçek Pamir: Eyvah felaket yani benimki...