Dünya
18 Tem 2023 20:41 Son Güncelleme: 18 Tem 2023 20:45

Evinde kahve içen kadına meteor çarptı!

Fransa'da terasında otururken üzerine göktaşı düşen bir kadın kaburgalarından yaralandı. Taşı inceleyen jeolog Rebmann, "Bu, astronomik ölçüde nadir görülen bir durum" açıklamasını yaptı.

Fransa'da bir kadın evinin terasında arkadaşıyla kahve içerken 50 gram ağırlığındaki bir göktaşının çatısını delerek kendisine isabet ettiğini açıkladı.

Mirror gazetesinin "Les Dernières Nouvelles d'Alsace" isimli yerel gazeteden aktardığına göre, Fransa'nın Schirmeck bölgesinde 6 Temmuz tarihinde yaşanan ve kadının yaralanmasına yol açan olayın bir benzerinin bu bölgede 'on yıllardır yaşanmadığı' düşünülüyor. 

'BİR HAYVANDIR YA DA DÖŞEME PARÇASIDIR SANMIŞTIM'

Meteor sebebiyle kaburgalarından yaralanan ismi açıklanmayan kadın, yerel gazeteye yaptığı açıklamada, "Kaburgalarımda bir şok hissettim. Bir hayvandır ya da bir yarasadır diye düşündüm. Bunu (çarpan nesnenin) bir çimento parçası olduğunu, döşemelerin arasına uygulanan türden bir şey sanmıştım ama o renkte değildi" ifadelerini kullandı.

Kadının nesneyi alarak fikrini sorduğu jeolog Thierry Rebmann, söz konusu maddenin demir ve silikondan yapıldığı bilgisini verdi. Rebmann, "Bunu bu bölgede on yıllardır görmemiştik" dedi. France Bleu Alsace'a konuşan jeolog, "Bir göktaşı bulmak bile başlı başına çok sık rastlanmayan bir durumken onunla doğrudan temas halinde olmak ve üzerinize düşmesi... Bu astronomik boyutta nadir görülen bir durum" ifadelerini kullandı.