Televizyon
02 Ara 2013 15:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:47

Eurovision'e elveda; Türkvizyon'a merhaba!

Azerbaycan'ın Eurovision Şarkı Yarışması birincisi Kasımov'dan çarpıcı iddia!

Azerbaycan'ın Eurovision Şarkı Yarışması birincisi Kasımov: "Türkvizyon Şarkı Yarışması, Türk milletlerini bir araya getirecek" "(Türkvizyon) Bu yarışma, birbirimizi yeniden anlamamıza yarayacak”
Almanya'nın Düsseldorf şehrinde 2011 yılında düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nda Azerbaycan'ı Nigar Cemal ile birlikte temsil ederek birinci olan Eldar Kasımov, "Türkvizyon Şarkı Yarışması, Türk milletlerini bir araya getirecek. Bu yarışma, birbirimizi yeniden anlamamıza yarayacak" dedi.
 
Kasımov, yaptığı açıklamada, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı, Türk Müzik Birliği Televizyonu ve Anadolu Üniversitesinin katkılarıyla, Türk dünyasından 20 ülkenin katılımıyla 23 Aralık'ta gerçekleştirilecek "Türkvizyon Şarkı Yarışması"nın Türk ülkeleri için önemli olduğunu vurguladı.
 
"Türkvizyon Şarkı Yarışması, Türk milletlerini bir araya getirecek" diyen Kasımov, şöyle konuştu:
 
"Bu yarışma, birbirimizi yeniden anlamamıza yarayacak. Türk milletlerini tebrik ediyorum. Böylesi bir yarışma düzenlenecek olması nedeniyle adeta benim bayramım. Türkvizyon için çok heyecanlıyım. Türkvizyon, Eurovision Şarkı Yarışması gibi olacak. Yarışmanın bu kadar güzel ve önemli olacağını tahmin etmiyordum. Ancak yarışmanın Eskişehir'deki tanıtım toplantısından fikrim değişti. İnşallah, Türk dünyası milletleri kendi şarkı yarışmasına kavuştu."
 
"Artık bizim yeni bir şarkı yarışmamız var"
 
Kasımov, yarışmada Azerbaycan'ı Ferid Hasanov'un temsil edeceğini hatırlattı.
 
Azerbaycan'ın Türkvizyon'a önem verdiğini anlatan Kasımov, "Daha sonra Eurovision Şarkı Yarışması'nı düşüneceğiz. Türkiye'nin Eurovision Şarkı Yarışması'nda olmasını isterdim. Artık bizim yeni bir şarkı yarışmamız var. Türkvizyon'da her şey çok daha güzel olacak" dedi.
 
Eskişehir'de 23 Aralık'ta gerçekleştirilecek Türkvizyon Şarkı Yarışması finaline,Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan,Rusya, Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan, Başkurdistan, Çuvaşistan,Altay Cumhuriyetleri ile Gürcistan, Belarus, Moldova, Ukrayna, Kırım, SincanUygur Özerk Bölgesi, Bosna-Hersek, Makedonya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden sanatçılar katılacak.