Gündem
13 Ara 2023 13:35 Son Güncelleme: 13 Ara 2023 13:35

Eski ve yeni rektör birbirine girdi! ‘Herkes akrabasına sahip çıksın…’

Malatya Turgut Özal Üniversitesi rektörü Recep Bentli’nin akrabalarının akademik ve idari kadrolarda olması dikkat çekmişti. Konuyla ilgili rektör Bentli, personel alımlarının bir önceki rektör ve AKP eski Milletvekili Aysun Bay Karabulut döneminde yapıldığını söyledi. Karabulut, Bentli’nin iddialarına "Herkes kendi akrabasına sahip çıkmalı" şeklinde yanıt verdi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi rektörlüğüne 2022 yılında atanan Recep Bentli’nin akrabalarının üniversitede akademik ve idari kadroda görev yaptıkları ortaya çıktı.

Bentli’nin teyzesinin kızı olan ve destek personeli bünyesinde temizlikçi olarak alınan Nazlı Bahar Canbay’ın hukuk biriminde büro personeli olarak görevlendirildiği ortaya çıkmıştı.

Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre; rektör Bentli, işe alımlarla ilgili bir önceki dönemde rektör olan Aysun Bay Karabulut’u işaret etti

"ATANMALAR BENDEN ÖNCEKİ REKTÖR DÖNEMİNDE YAPILMIŞTIR”

Rektör Recep Bentli, bahsi geçen kişilerin kadro ve görevlendirmelerinin kendisinin döneminde yapılmadığını belirterek, söz konusu iddiaların deprem sonrası zor şartlarda iş yapma "enerjimizi yok etmeye" yönelik olduğunu söyledi. Bentli, "Dolayısıyla bu süreçlerin şahsımla ilgili hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Rektörlüğüm döneminde yapılmış gibi lanse edilen bu iftira manipülatif ve dezenformasyon içerikli asılsız haberlerin yakın takipçisi olacağımı ve müfterilerle ilgili tüm yasal haklarımı saklı tutacağımı kamuoyunun dikkatine saygıyla sunarım." dedi.

"HERKES KENDİ AKRABASINA SAHİP ÇIKMALI"

Bentli’nin iddialarına sosyal medyada cevap veren eski rektör Aysun Bay Karabulut ise, iddiaları reddetti. "Herkes kendi akrabasına sahip çıkmalı" diyen Karabulut şu ifadeleri kullandı:

"Yapılan hatalar başkalarına mal edilerek düzeltilmemeli. Gerçekler gün yüzüne çıkınca bazı şeyleri düzeltmek için ben yapmadım başkası yaptı demek ancak 3 yaşındaki çocukların düşüncesidir. Lütfen iftira ve yalan haberlerinize alet ettiğiniz kişinin sizden önceki kurucu rektör olduğunu sabahlara kadar kurmak için uğraştığını, emek verdiğini unutmayın. Benim ablam o şehirde 5 yıl Milletvekilliği yaptı sizi de iki dönem il sağlık müdürlüğü yaptı. Benden sonraki atanmanızı da destekledi. Bana saygınız yoksa en azından sizi atatan ve atayan iradeye karşı bu tür yollara başvurmayınız." 

Karabulut'un sosyal medyada yaptığı açıklamayı daha sonra kaldırdığı görüldü.