Medya
12 Mar 2012 09:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:25

ESKİ BAKAN ŞEKER 28 ŞUBAT KURBANI MI? İŞTE BAHATTİN ŞEKER GERÇEĞİ!

28 Şubat süreci ile ilgili olarak başlatılan ve sadece gazetecileri hedefine koyan kampanya sürüyor.

Bahattin Şeker 28 Şubat kurbanı mı?

28 Şubat süreci ile ilgili olarak başlatılan ve sadece gazetecileri hedefine koymuş gibi görünen kampanya olanca şiddetiyle sürüyor. Bunu yapanlar Türk halkının hafızasının zayıflığına da güveniyorlar elbette.

Bu vesileyle ortaya atılan iddialardan biri de zamanın Gençlik ve Spor Bakanı Bahattin Şeker’in “şantaj” kurbanı olması!
Güya Bahattin Şeker, Doğan Grubu’na maç yayın ihalesini vermek istemediği için medya tarafından linç edilmiş!

Önce şunu hatırlatayım: Maç yayını ihaleleri ile bakanlığın bir ilgisi yok, çünkü bu ihaleleri ilk günden beri futbol maçlarının sahibi olan ve bir “özel tüzel kişilik” olan “özerk” Futbol Federasyonu yapıyor!

Gelelim Şeker’in öyküsüne:
Bahattin Şeker’in bir süre yurtdışında çalıştığı için bedelli askerlikten yararlandığı biliniyordu. Ancak seçim bölgesi Bilecik’ten gelen ihbarlar bu yurtdışında çalışma meselesinin gerçek olmadığı yönündeydi.

Nitekim Uğur Dündar ve Arena ekibi bu işin peşine düştü ve Şeker’in Ürdün’de “terzi çıraklığı” yaptığı iddia edilen dönemde aslında Türkiye’de bulunduğunu kanıtladı ve Şeker bu nedenle askeri mahkemeye verildi.

Uğur Dündar ve arkadaşlarının yaptığı bu iş dünyanın her yerinde gazetecilik ödülü alırdı burada ise şimdi bir kişisel linç vesilesi haline getirilmek isteniyor.

Bahattin Şeker olayında gerçek budur: Maç yayını ihalesini yapacak yetkisi zaten yoktu, askerden kaçmak için sahte evraklardan yararlandı ve vatandaşlarına yalan söyledi! Yalanı ortaya çıkan siyasetçinin üzerinden 28 Şubat intikamı peşinde koşmak da bugünün jurnalcilerine kalıyor!

Mehmet Y. YILMAZ / HÜRRİYET