Gündem
03 Tem 2023 22:37 Son Güncelleme: 03 Tem 2023 22:41

Eşini taciz ettiği gerekçesiyle babasını öldüren genç hakkında karar verildi

Samsun'da babasını pompalı tüfekle vurarak öldüren ve babaannesini de tüfeğin dipçiği ile başından yaralayan D.A. tutuklandı. D.A'nın babası ile eşini taciz ettiği iddiasıyla tartıştığı ortaya çıktı. Öte yandan öldürülen Yaşar A'nın daha önce de kendi kızına yönelik 'cinsel taciz' suçundan hüküm giydiği, bir süre önce cezaevinden çıktığı öğrenildi.

Samsun'un Alaçam ilçesinde, babasını pompalı tüfekle vurarak öldüren ve babaannesini de tüfeğin dipçiği ile başından yaralayan D.A. tutuklandı. D.A'nın babası ile eşini taciz ettiği iddiasıyla tartıştığı ortaya çıktığı öğrenilirken, Yaşar A.'nın daha önce de kendi kızına yönelik 'cinsel taciz' suçundan hüküm giydiği ve bir süre önce cezaevinden çıktığı ortaya çıktı.

Samsun'un Alaçam ilçesinde Gökçeboğaz Mahallesi'nde, 23 yaşındaki D.A, babası Yaşar A. (47) ile henüz bilinmeyen nedenle dün gece saatlerinde tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönmesi sonrası D.A, babasına önce evin avlusunda, daha sonra da yaralı olarak kaçmaya çalıştığı ana yolda ateş etti.

EVİ ATEŞE VERİP KAÇTI

Saldırıyı engellemeye çalışan babaanne Safinaz D'yi (68) de pompalı tüfeğin dipçiği ile başına vurarak yaralayan D.A, babasının bulunduğu evi ateşe vererek olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine olay mahalline itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

TUTUKLANDI

Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede baba Yaşar A'nın olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Babaanne Safinaz D. ise ilk müdahalenin ardından Bafra Devlet Hastanesine sevk edildi. Baba Yaşar A'nın cesedi otopsi için Samsun Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı, babaannenin ise hastanedeki tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Alaçam İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri şüphelinin bir araçla olay yerinden kaçtığını belirledi ve aracın gidiş güzergahında tedbir aldı.

Jandarma ekipleri, olaydan kısa süre sonra şüphelinin bulunduğu aracı Etyemez Mahallesi mevkisinde durdurdu. Zanlı gözaltına alınırken, araçta saldırıda kullanılan tüfek ele geçirildi. Şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından çıkarıldığı sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.

TARTIŞMANIN SEBEBİ EŞİNE TACİZ

D.A'nın boşandığı annesinin 2 katlı müstakil evinde oturan babası Y.A. (47) ile eşini taciz ettiği iddiasıyla tartıştığı ortaya çıktı. Öte yandan öldürülen Y.A'nın daha önce de kendi kızına yönelik 'cinsel taciz' suçundan hüküm giydiği, bir süre önce cezaevinden çıktığı öğrenildi. Soruşturma sürüyor.