Gündem
25 Mar 2010 23:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:11

''ESEFLE KARŞILIYORUZ!'' MEDYA DERNEĞİ'NDEN İLK AÇIKLAMA, İLK TEPKİ!

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in Medya Derneği'nin kurucusu ve yönetim kurulu üyesi olması, TRT'nin de derneği destekleyen kurumlar arasında gösterilmesi Meclis gündemine taşınmıştı.

Medya Derneği TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in Medya Derneği’nin kurucusu ve yönetim kurulu üyesi olması, TRT’nin de derneği destekleyen kurumlar arasında gösterilmesi konusunda Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın cevaplandırması talebiyle önerge veren CHP Zonguldak milletvekili Ali İhsan Köktürk’e tepki gösterdi.İşte dernekten yapılan açıklama...

MEDYA DERNEĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Sayın Ali İhsan Köktürk’ün derneğimiz ve derneğimiz üyelerinden TRT Genel Müdürü Sayın İbrahim Şahin hakkındaki iddia ve yakıştırmalarını esefle karşılıyoruz.

Önyargılı, ayrımcı ve kamplaştırıcı bir tavırla, medya meslek örgütlerini siyasi tercih yaftasıyla hedef alan bu yaklaşım kabul edilemez. Türkiye’nin saygın ve geniş kitlelere hitap eden yayın organlarıyla birlikte kamu yayıncılığının öncü kurumu üyemiz TRT’yi karalama amacı taşıyan bu yaklaşım, basın özgürlüğü ve sivil toplum hakları bağlamında üzüntü vericidir.

Kamu/özel bütün medya kuruluşlarının ve yöneticilerinin herhangi bir mesleki sivil toplum faaliyetinden dolayı suçlanması çağdaş demokratik toplumlarda örneği görülen bir davranış değildir.

Sayın milletvekiline bu tavrını gözden geçirmesi çağrısında bulunuyoruz.


Medya Derneği Yönetim Kurulu