Gündem
11 Nis 2023 19:01 Son Güncelleme: 12 Nis 2023 01:46

Ersan Şen'den İmamoğlu ve Yavaş için yeni açıklama: "İstifa etmeleri gerek" demişti

Katıldığı tv100 programında, Millet İttifakı'nın seçim çalışmalarına katılan İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın istifa etmesi gerektiğini dile getiren Ersan Şen'den yeni açıklama geldi.

Hukukçu Ersan Şen dün tv100’de katıldığı Eşit Ağırlık programında Millet İttifakı'nın seçim çalışmalarına katılan ve cumhurbaşkanı yardımcısı olmak için seçimlere giren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş hakkında eleştirilerde bulundu.

Şen, “Cumhurbaşkanı Yardımcılığı diye bir sıfat var, seçimle mi geliyor? Hayır, gelmiyor. Şu anda İmamoğlu ve Yavaş sahada nasıl propaganda yapıyor? İzin mi aldılar? Baktığınız zaman bunlar kamu görevlisi, siyasetçi değil. İstifa etmediler” ifadelerini kullandı.

YENİ AÇIKLAMA YAPTI: SÖZLERİM CIMBIZLANDI

Bu açıklamanın üzerine süren tartışmalara Şen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile yanıt verdi.

"Daha önce yazmayı düşündüm, fakat yeni bir tartışma alanı açmak ve spekülasyona sebebiyet vermek istemedim. Şimdi bir nebze gerek oldu; kimseyi ikna etmek veya düşüncelerini değiştirmek gibi bir niyetim yok, sadece bilgi amaçlı…" notunu düşerek açıklamasını paylaşan Ersan Şen, sözlerinin cımbızlandığını ifade etti.

YASAL BİR ENGEL YOK

Konuşmasında, belediye başkanlarının sahada olmasının olumlu bir hava yarattığını belirttiğini hatırlatan Ersan Şen, belediye başkanlarının seçim çalışmalarını yasaklayan bir hüküm ve yasal bir engel olmadığına dikkat çekti.

Ersan Şen, uygulamada yasal bir sorun bulunmamakla birlikte uygulamada yasal sorunlar oluşabileceğine dikkat çekti.

MAKAMLARINDAN UZAK KALMALARI İSABETLİ DEĞİLDİR

Şen, "Şahsi görüşüm" diyerek açıkladığı kısımda "Seçimle iş başına gelen ve belediye başkanlığını yaptığı şehrin tüm vatandaşlarına eşit mesafede olan ve bu tarafsızlıkla kesintisiz şekilde görevi gereği hizmet veren büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarının, mevzuatta hiçbir kısıtlamaya tabi olmaksızın, izin veya istifa gibi bir şart öngörülmeksizin, sertbestçe görev yerlerinden, makamlarından uzakta kalmaları ve siyasi faaliyette bulunmaları isabetli değldir." açıklamasına yer verdi.

Mevzuatta belediye başkanları ile ilgili bu konuda açık yasal düzenleme olmadığını ifade eden Ersan Şen, bunun ciddi bir eksiklik olduğuna dikkat çekti.