Gündem
28 Tem 2013 01:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:18

EROL KÖSE VE İBRAHİM TATLISES'İN TAKİPÇİLERİ NEREYE UÇTU?

Twitter'da sahte hesapların silinmesinin ardından İbrahim Tatlıses ve Erol Köse'nin takipçi sayılarında ciddi bir düşüş yaşandı..

Radikal'de yer alan habere göre; Twitter'ı en aktif kullanan ünlülerden birisi de hiç şüphesiz Erol Köse'dir. Ancak, ünlü yapımcının son dönemde Twitter'da başı bir türlü dertten kurtulmuyor. Köse'nin, Twitter'da sahte takipçi satın aldığı iddiası uzun süre gündemi meşgul etmişken, yapımcının bu sefer de 1 gün içerisinde 1 milyonun üzerinde takipçisinin silindiği ortaya çıktı.

2 MİLYONDAN 900 BİNLERE KADAR DÜŞTÜ

Takipçileri arasındaki sahte hesapları silinmeden önce 2 milyonu aşan kullanıcı tarafından takip edilen Erol Köse'nin fan sayısı, Twitter'ın gerçekleştirdiği "yumurta kullanıcı" operasyonunun ardından 900 binlere kadar düştü. Hatta geçtiğimiz senenin bahar ayları arasında yalnızca 200 bin kişi tarafından takip edilen Erol Köse, oldukça kısa bir süre içerisinde takipçi sayısını 1 milyonun üzerine çıkarmış, bu durum da birçok kişiye inandırıcı gelmemişti. Twitter'da sahte takipçi aldığı iddialarını yanıtsız bırakan Erol Köse'nin binlerce yabancı ülke kaynaklı takipçisinin olması da 'satın alma' savını güçlendiriyordu.

İBRAHİM TATLISES'İN DE TAKİPÇİLERİ UÇTU

Peki Köse'nin sahte takipçileri nasıl silindi? Son günlerde Twitter üzerinde fenomen diye tabiren edilen bir takım kişilerin takipçi sayılarında ciddi azalmalar gözlenmişti. Büyük bir sektör haline gelen sahte takipçi pazarıdan pek de hoşnut olmadığı bilinen Twitter ise yavaş yavaş yumurta diye tabir edilen bu sahte hesapları temizlemeye başladı. Şimdilik tüm kullanıcılar üzerinde büyük bir etkisi olmadığı gözlenen temizlik operasyonunda, daha fazla takipçiye sahip ünlüler ise en çok etkilenen isimlerin başında geliyor. Hatta bu doğrultuda İbrahim Tatlıses'in de takipçi silme işleminden muzdarip olduğu belirtiliyor.

Kendi Twitter hesabından bir paylaşımda bulunan Tatlıses, "Birileri benimle uğraşıyor,dur bakalım yarım saat önce 284. 900 küsürdü şimdi 283 bin 900 küsür oldu yarım saatte bin kişimi takibi bıraktı?" dedi. Hemen ardından bir paylaşımda daha bulunan ünlü türkücü, "Şimdi bizim şirketten kızlarla konuştum tweet'in kendi yumurta kafaları silmiş, yani çakmaların tümü gitmiş hemen hemen herkes şaşkın!" diyerek şaşkınlığını dile getirdi.