Spor
09 Eyl 2022 15:21 Son Güncelleme: 09 Eyl 2022 15:24

Başantrenör Ergin Ataman kötü haberi duyurdu

Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, sakatlığı nedeniyle ameliyat olması gereken Shane Larkin'in Avrupa Şampiyonası'na devam edemeyeceğini açıkladı.

Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, İspanya ile oynanan 2022 Avrupa Basketbol Şampiyonası A Grubu 5. ve son maçının ardından Türkiye’ye dönen ve sağlık kontrolünden geçen Shane Larkin son durumu hakkında açıklama yaptı.

Shane Larkin’in sakatlığı nedeniyle Avrupa Şampiyonası’na devam edemeyeceğini söyleyen Ergin Ataman, açıklamasında “Shane Larkin’in elinden ameliyat olması gerekiyor. Elinde üçüncü ve dördüncü parmak arasında ciddi bir yırtık söz konusu… Karadağ maçında aldığı darbe bunu tetiklemiş. Maçlarda oynayamayacak. Bana, topu bile tutamadığını söyledi” ifadelerini kullandı.

Ergin Ataman, Shane Larkin’in yokluğunda oyun kurucu pozisyonunda kimin oynayacağı ile ilgili ise “Furkan, Philadelphia’da oyun kurucu da oynamıştı. Yarın onunla eksikliğimizi gidermeye çalışacağız. Shane Larkin, takımda en çok asist yapan oyuncuydu, eksikliğini hissedeceğiz” dedi.