Spor
06 Mayıs 2024 11:30 Son Güncelleme: 06 Mayıs 2024 11:30

Arda Turan, golcüsünü Fenerbahçe'de buldu!

Eyüpspor'la Süper Lig'e yükselen teknik direktör Arda Turan, gelecek sezonun kadrosunu oluşturmaya başladı. Genç çalıştırıcı, ilk transferini ise Fenerbahçe'den yapıyor…

Trendyol 1. Lig'de sezonu Göztepe ile birlikte ilk 2'de bitirmeyi garantileyen ve Trendyol Süper Lig'e yükselen Eyüpspor, transfer çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Arda Turan önderliğinde golcü futbolcu arayışlarını sürdüren İstanbul temsilcisi, Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusunu gözüne kestirdi.

Trendyol 1. Lig'in 33. haftasında Göztepe'yi konuk eden Eyüpspor, sahadan 3-0 mağlup ayrıldı ve altın değerinde bir 3 puanı elinin tersiyle itti. Bu skorla beraber 72 puanda kalan lider takım, Süper Lig'e yükselmeyi garantilemiş olsa da 1. sırayı sonraki hafta Göztepe'ye kaptırabilir. 69 puanla 2. sırada yer alan İzmir temsilcisi, ligin son maçında evinde Bodrumspor'u mağlup etmesi durumunda ikili averaj farkından dolayı Eyüpspor'u geçecek yarışı zirvede tamamlayacak.

ARDA TURAN ETKİSİ

2023/23 sezonunun sonunda futbolu bırakıp teknik direktörlüğe başlayan efsane milli futbolcu Arda Turan, Eyüpspor ile anlaşmaya varmıştı. Turan, yeni takımı ile ilk sezon ligi 6. sırada bitirip bir üst lige yükselme şansını play-off'larda yitirmişti.

2023/24 sezonunda lige genç teknik adam ile fırtına gibi başlayan eflatun-sarılılar, tarihlerinde ilk kez Süper Lig'e yükselme başarısı gösterdi. Eyüpspor'un başında tüm kulvarlarda toplam 35 maça çıkan Arda Turan; 24 galibiyet, 3 beraberlik ve 8 mağlubiyet alarak 2.14 maç başı puan ortalaması yakaladı.

TRANSFER HAREKATI BAŞLADI

Trendyol Süper Lig'de kalıcı takımı haline gelmeyi planlayan Eyüpspor birçok geniş yankı uyandıracak transfer imza atmayı istiyor. Bu bağlamda çalışmalara başlayan Arda Turan ve yöneticilerin daha önce Luka Modric ve Diego Costa gibi dünyaca ünlü yıldız futbolcularla görüşme gerçekleştirdiği öne sürülmüştü.

FENERBAHÇE'NİN GOLCÜSÜNÜ İSTEDİ

Fotomaç'ın haberine göre; Fenerbahçe'nin sezon sonunda yollarını ayırmayı planladığı Serdar Dursun'a, Eyüpspor talip oldu.

32 yaşındaki golcü oyuncunun Fatih Karagümrük'le olan sözleşmesi de bitiyor. Serdar Dursun'un ligin yeni ekiplerinden Eyüpspor'la görüştüğü iddia edildi.

8 MAÇTA FORMA GİYDİ

Devre arasında Fenerbahçe'ye kiralık olarak gelen Serdar Dursun, 8 resmi maça çıktı ve bu karşılaşmalarda 2 gol, 1 asistlik skor katkısı sağladı.