Gündem
04 Haz 2010 19:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:21

ERGENEKON DAVASI SANIĞI TUNCAY ÖZKAN MAHKEME BAŞKANI ŞENGÜN'LE TARTIŞTI

Ergenekon Davası'nda olaylı gün! Tuncay Özkan mahkeme başkanı Köksal Şengün'le neden tartıştı?

Ergenekon Davası’nın tutuklu sanığı Tuncay Özkan, Levent Ersöz ile görüştükleri iddia edilen 16 Aralık 2003 tarihli belgeye değinerek, "16 Aralık 2003 tarihli bir belge yok. Ersöz de olmadığını söyledi. Şimdi savcılara hodri meydan diyorum. Ben de bir şey varsa söylerim" dedi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, bağırarak konuşması üzerine Özkan’ı "Aramızda 3 metre var" diyerek uyardı. Özkan da "Sesim size değil, duymayanlara" diye cevap verdi.

Tutuklu sanık Mustafa Özbek de hiçbir şeyle ilgisi olmadığını belirterek, "Örgütün finansörü dediniz. Raporlarda hiçbir şey yok. Sendikanın parasını buradaki hangi kişiye vereceğim. Aklımı yemiş bir kişi olarak mı görünüyorum" şeklinde konuştu.
Levent Ersöz’ün avukatı Ali Rıza Dizdar da müvekkilinin sağlık raporlarının tekrar Adli Tıp Kurumuna gönderildiğini belirterek, bu kuruma güveninin kalmadığını söyledi.

Dizdar, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinden video konferans yöntemiyle Ersöz’ün savunmasının alındığını hatırlatarak, "Video konferans 5 bin lira tuttu. Arkadaşları 50-100 TL vererek para toplayıp, video konferansın parası ödendi. Kefaletle serbest bırakılmasını talep edemiyorum, çünkü kefalet ödeyecek parası yok. Tahliyesini istiyorum" dedi.