Gündem
26 Nis 2014 17:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:07

Erdoğan'ı törene gitmesi için ikna eden isim kim?

Başbakan Erdoğan'ın dünkü Anayasa Mahkemesi'nin 52. yıldönümü törenine Cumhurbaşkanı Gül'ün ricası üzerine katıldığı ileri sürüldü.

Anayasa Mahkemesi'nin 52. Kuruluş Yıldönümü töreninde Başkan Haşim Kılıç'ın hükümete yönelik eleştirileri gündeme bomba gibi düştü.

GÜNDEME BOMBA GİBİ DÜŞEN SÖZLER

Yargıya yönelik vesayet çabaları olduğunu belirten ve çok sert ifadeler kullanan Kılıç, hukuk güvenliğinin kalmadığını, "paralel yapı" ve "çete" suçlamaları ile yargının çökmenin eşiğine geldiğini söyledi. Kılıç, "Yargının karşı karşıya kaldığı şeyin adı 'vicdan yolsuzluğu'dur" dedi. Kılıç, Twitter kararı nedeniyle Anayasa Mahkemesi'ne yöneltilen "gayri millilik" suçlamasını ise "sığlık" olarak niteledi.

ERDOĞAN'I ABDULLAH GÜL İKNA ETTİ

Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen sözlere hükümet kanadından sert eleştiriler yöneltildi. Yenişafak yazarı Abdulkadir Selvi de törenle ilgili farklı bir detayı gündeme getirdi. Başbakan Erdoğan'ın törene katılmayacağını vurgulayan Selvi, yazısında şu ifadelere yer verdi: "Daha önce katılmayacağı bilinen Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül'ün isteği üzerine programını değiştirdi. Önce yazılı bir açıklama ile gününüzü kutladı. Anayasa Mahkemesine bakanlarıyla birlikte katılıp sizi onore etti. CHP lideriyle tokalaşarak programınıza bir gölge düşmesine izin vermedi. Haşim Bey, onore olsun diye Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı ve Başbakan düzeyinde yüksek bir katılım sağlandı.  Ama ne olduysa Haşim Bey'in kürsüye çıkmasıyla oldu.