Gündem
24 Tem 2013 03:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:18

ERDOĞAN'DAN GEZİ EYLEMCİLERİNE YENİ BENZETME; KEMİRGENLER!

Başbakan Erdoğan, Gezi Parkı eylemcilerine yönelik başta 'çapulcular' olmak üzere yaptığı benzetmelere bir yenisini ekledi ve bu kez 'kemirgenler' dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’nun (TESK) iftarına katılan Başbakan Erdoğan, esnafın, ahilik geleneğine sahip olduğunu işaret ederek, bir esnafı için gammazlık, kibir ve hasedin felaket olacağını vurguladı. Erdoğan’ın, Kastamonu’daki konuşmasında ‘tencere-tava çalanların’ komşuları tarafından şikayet edilmesi yönündeki sözlerine karşın esnafa ‘ispiyonculuk’ anlamına gelen ‘gammazlık yapmayın’ uyarısında bulunması dikkat çekti.

KEMİRGENLER
 Konuşmasında Gezi Parkı olaylarına da değinen Erdoğan, esnafın oyalar sırasındaki tavrını olumlu bulduklarını vurguladı. Gezi Parkı eylemcilerine ‘kemirgen’ benzetmesi de yapan Erdoğan şöyle konuştu:
 
“Son olaylarda da esnaf büyük Türkiye’nin hedef alındığını, Türkiye’nin güçlenen ekonomisinin hedef alındığını, istikrar ve güven ortamının hedef alındığını görmüş bu eylemlere karşı net şekilde tavrını belirlemiştir. Bakın İstanbul’da olaylar başladığında birileri çıktı ‘6 ay tüketmeyelim’ dediler, ‘ekonomiyi durduralım’ çağrısı yaptılar. Nasıl gözlerinin döndüğünü görüyorsunuz; ‘esnafı çökertirsek hükümeti deviririz’ anlayışı tek kelimeyle barbarcadır. Bu ülkenin kazanımlarına, değerlerine bu ülkenin her bir ferdine nasıl bir düşmanlık nasıl bir kin ve garez içinde olduklarını görüyorsunuz. Hükümetle olan meselesini Türkiye ekonomisini çökertmek suretiyle halletmek isteyenlerin 76 milyonun içinde bulunduğu geminin tabanına delik açmaya çalışan zavallı kemirgenlerden hiçbir farkı yoktur. Halkla hiçbir irtibatı, gönül bağı olmayan, sandık sonuçlarına saygısı olmayan insan işte bu şekilde kendi ülkesini çökertmek için çağrılar yapar.”
 ÇÖZÜM SÜRECİ İÇİN DESTEK İSTEDİ
 Erdoğan, konuşmasının son bölümünde de esnaflardan Kürt Sorunu’na ilişkin yürütülen ‘çözüm süreci’ne destek istedi. Esnafın ahilik geleneğinin özü olan ‘kardeşlik’le süreci sahip çıkmasını isteyen Erdoğan, “Yüzyıllar boyuncu esnaf bu kardeşliği nasıl muhafaza ettiyse bugün de esnaftan bu kardeşliği korumalarını özellikle rica ediyorum. Aylardır terör nedeniyle acı haberler alınmıyor, anneler ağlamıyor babalar ağlamıyor, kadınlar dul çocuklar yetim kalmıyor. Doğru ve Güneydoğu illerinde kepenkler kapanmıyor, kapatılmıyor, esnaf nihayet güven içinde huzur inde dükkanı açıyor kapatıyor. Bu noktada hepimiz sorumluluk sahibiyiz. Sadece Hükümet değil milletin her bir ferdi özellikle esnafımız onlar da yüreklerini ortaya koymalıdır” dedi.