Politika
23 Haz 2022 21:08 Son Güncelleme: 23 Haz 2022 21:50

Erdoğan üçüncü kez aday olabilir mi? Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan flaş seçim açıklaması!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığına ilişkin muhalefet tarafından ortaya atılan "3. kez aday olması yasal değil" iddialarına yanıt verdi. Bakan Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığının yasal olduğunu söyledi.

Türkiye 2023 seçimlerine doğru ilerlerken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın adayı olduğunu açıklamıştı. Muhalefet cephesi ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3. kez aday olmasının yasal olmadığını söyleyerek ancak erken seçim kararı alırsa aday olabileceğini ifade etmişti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise muhalefetin iddialarına yanıt verdi.

"ADAYIMIZ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN"

2023 seçimlerine ilişkin konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Adayımız Cumhurbaşkanı Erdoğan'dır, adaylığı yasaldır." ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Erdoğan'ın üçüncü kez Cumhurbaşkanı adayı olması hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna "Erken seçim kararı alması için parlamentoyu feshetmesi lazım, son uygulamalara göre o zaman kendisi aday olabiliyor. Dolayısıyla zamanında seçim olacaktır gibi açıklamalar yapıyor ama aslında erken seçim olacak bizim tahminimize göre, Erdoğan da aday olacak ve biz de onu inşallah hep birlikte emekli edeceğiz" ifadeleriyle yanıt vermişti.