Gündem
11 Haz 2013 10:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:13

ERDOĞAN, TÜRKİYE'Yİ BESLEYEN ELİ ISIRIYOR! FINANCIAL TIMES'DAN ŞOK YORUM!

Financial Times gazetesi, son yaşananlar ışığında Türkiye'ye giren yabancı yatırımı değerlendirdi.

Gezi Parkı protestolarının ikinci haftasında, Türkiye’de piyasaların dalgalı seyri devam ediyor.
 Financial Times gazetesi, son yaşananlar ışığında Türkiye’ye giren yabancı yatırımı değerlendirdiği yazısında çirkin bir yorum yaptı ve "Erdoğan, Türkiye’yi besleyen eli ısırıyor" yazdı.
 
BBC Türkçe’nin haberine göre gazetenin yorumunda özetle şöyle deniliyor:
 
ERDOĞAN ARTAN BİR ŞİDDETLE KONUŞUYOR

"Türkiye’deki siyasî çalkantı arasında Recep Tayyip Erdoğan, artan bir şiddetle yatırımcılara çatıyor, özel teşebbüsün boykot edilmesi çağrısı yapıyor ve spekülatörleri boğazlayacağını söylüyor.

Ancak Türkiye, ekonomisini beslemek ve önemli miktardaki cari işlem açığını kapatabilmek için çok büyük ölçüde yabancı sermayeye ihtiyaç duyuyor.

SADECE PROTESTOCULAR DEĞİL FAİZ LOBİSİNİ DE...

Partisinin kampanya otobüsünün üstünden yaptığı konuşmalarda Erdoğan sadece protestocuları değil, faiz oranlarını yüksek tutarak ekonomik büyümeyi engellediği iddia edilen bir hareket olduğunu savunduğu ’faiz lobisini’ de eleştiriyor.

Bugün, yılın ilk üç aylık dönemi için gayrisafi milli hasıla rakamları açıklanacak. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan rakamların ’pek parlak olmayacağını’ söyledi. Türkiye’nin büyüme oranı 2011 yılında ulaştığı yüzde 8,8’den 2012’de yüzde 2,2’ye geriledi. Hükümet yetkilileri, bunun aşırı ısınmayı önlemek için planlandığını söylese de, ülke ekonomisinin ihtiyaç duyduğu yüzde 5’lik seviyeye ne zaman çıkacağı konusunda tartışmalar var."