Gündem
22 Mar 2013 08:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:05

ERDOĞAN DEMİRÖREN BAŞBAKAN'A "KİMİ ALAYIM" DİYE SORMUŞ!

Usta kalem Hasan Cemal'in Milliyet'ten ayrılmasının ardında iktidarın baskısı mı rol aldı?

Başbakan Erdoğan, Hasan Cemal’in Milliyet’ten ayırlamasıyla ilgili "Hasan Cemal olayının benimle uzaktan yakından ilgisi yok" ifadelerini kullandı.

Hasan Cemal’in Milliyet’ten ayrılmasının ardında iktidarın baskısı mı rol aldı? Sızdırılan İmralı tutanakları sonrası Millliyet’e sert tepki gösteren Erdoğan’a Hasan Cemal’in cevap verdiği yazısının yayınlanlaması büyük gürültü koparmıştı. Gazete yönetimi o yazısında ısrar eden yazar ile anlaşamayınca yollar ayrılmıştı.

Danimarka-Hollanda ziyaretinin ardından dönüş yolunda konuşan Erdoğan, gazetecilerin "Hasan Cemal’in yazılarına son verilmesiyle ilgili tartışmalara ne diyorsunuz?" sorusuna böyle cevap verdi:

RENCİDE OLDUM

"Dedikodular bazı köşelerde yer alıyor. Bu iki gazetenin alımında Erdoğan Demirören Bey ve oğluna en ufak bir tavsiyem olmadı. Satın aldıktan sonra Erdoğan Bey bana “Kimi tavsiye edersin” diye sordu. O zaman 24’ten ayrılmakta olan Akif Bey’i tavsiye ettim. Onlar anlaşamadılar. “Şunu al, bunu al” demedim. Derya Bey atanırken de benim haberim olmadı. Hasan Cemal’in yazılarına son verilmesini benim istediğime dair ifade beni rencide etmiştir. Hasan Cemal olayının benimle uzaktan yakından ilgisi yok. Geçmişte Uğur Dündar, Emin Çölaşan gibi isimler ayrılırken benzer dedikodular çıkarılmıştı. Orada da bir dahlim olmamıştır. Kaldı ki gazetesi de ’Hasan Cemal istediği zaman köşesinde yazabilir.’ demiştir."