Gündem
07 Haz 2013 22:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:12

ERDOĞAN BU KEZ NEW YORK TIMES'A FIRÇA ATTI!

Başbakan Erdoğan, medyaya attığı fırçaları okyanus ötesine taşıdı.

Gezi Parkı eylemlerine destek vermek isteyen insanların başlattığı kampanyada toplanan para ile ABD'nin etkili gazetelerinden New York Times'a verilen ilanda eylemlerin Türk medyası tarafından karartıldığı vurgulanmış, eylemcilerin talepleri ve maruz kaldıkları polis şiddeti anlatılmıştı.

PARAYI VERENLERİN KAYNAKLARINI BİLİYORUZ

Avrupa Birliği'yle ilgili katıldığı konferansta konuşan Başbakan Erdoğan konuşmasının son bölümünde isim vermeyerek New York Times ve The Economist gibi yabancı basın kurumlarına çattı. Ünlü medya kurumlarını uyaran Erdoğan "Yabancı medyaya da yanlı ilanlar basmamasını da hatırlatırım. Parayı bastırıp bu ilanları verenlerin kaynaklarını da biliyoruz." dedi.

GEZİ PARKI İLANI İÇİN NEW YORK TIMES'I UYARDI

Yabancı medya sipariş üzerine ilanlar yayınlamalı. Bunu kendilerine hatırlatırım. Gazetelere parayı basmak suretiyle ilan verenlerin kim olduklarını da biliyoruz. Bunları da hatırlatmak isterim. Yabancı medyaya da yanlı ilanlar basmamasını da hatırlatırım. Parayı bastırıp bu ilanları verenlerin kaynaklarını da biliyoruz.

İKTİDARIMIZI ENGELLEMEK İÇİN ATILMIŞ ADIMDIR

Faiz lobisi de heveslenmesin. Bu halkın dediği olacak. Bu yine Türkiye’deki faiz lobisinin iktidarımızı engellemek için attığı adımdır. Onlar da hiç heveslenmesin, o istedikleri olmayacak.

DOĞAN GRUBU'NA HİLTON OTELİ MESAJI

Başbakan'ın yabancı basına yaptığı uyarıların yanında Aydın Doğan'a verdiği mesajla da dikkat çekti. Erdoğan, Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Hilton otelinin bir çevre katliamı yapmak istediğini ama engel olduklarını söyledi. “Hiltonla ilgili arkasındaki yeşili Hilton’a ilave etmek istediler… İstanbul Başkanıma söyledim, kesinlikle buna izin vermeyeceksin… Biz olmasak Hilton arkasındaki alanda beton olacaktı.” diyen Erdoğan, Doğan Medya Grubu'na dolaylı bir mesaj vermiş oldu.