Gündem
04 Haz 2011 15:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:25

ERDOĞAN BİZE BASKI YAPAMAZ! THE ECONOMIST'TEN BAŞBAKAN'A CEVAP!

Olay yaratan o anlizden sonra The Economist'in Genel Yayın Yönetmeni John Micklethwaite bir açıklama yaptı.

The Economist’in dün yayınlanan ve Türkiye’de olay yaratan "Despotizme karşı oylar muhalefete" konulu yazısına gelen tepkiler üzerine derginin genel yayın yönetmeni bir açıklama yaptı.

Dünyaca ünlü İngiliz haftalık dergi “The Economist”te önceki gün bir makale yayınlanmış ve makalede muhalefet için oy istenmişti.

Söz konusu makalede, Tayyip Erdoğan’ın ordu ve basının denetim mekanizmalarını kırdığı, kontrolden yoksun Erdoğan ve partisinin Türkiye demokrasisine zarar verdiğini ve Erdoğan’ın 12 Haziran seçimlerinden galip çıkması halinde Çin’deki gibi bir otokratik yapı kurarak toplumu baskı altına alacağını ve bu gidişatın ancak seçmenin bu seçimde muhalefet partilerine yönelmesi ile engellenebileceğini dile getirmişti.

Bu makale üzerine ise bazı çevrelerden, “AK Parti’yi devirmek için Yahudiler ve lobiler devrede” yorumları gelmişti.

Bu yorumlar üzerine The Economist’in Genel Yayın Yönetmeni John Micklethwaite bir açıklama yaptı.

Micklethwaite açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

ALMANYA, FRANSA HAKKINDA DA YAZDIK, KİMSE, “LOBİLER DEVREDE” DEMEDİ

“The Economist tamamiyle bağımsız bir yayındır. Hiçbir siyasi tarafa dahil değildir. Biz editoryal olarak ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya gibi çok sayıda ülkedeki seçimler, adaylar hakkında siyasi yorum yazıları yayınladık, yayınlamaya devam ediyoruz. Ama şu ana kadar bu ülkelerden hiç kimse bizim siyasi olarak baskı altında olduğumuzu iddia etmediği gibi, okuyucularımız da bizim bir siyasi parti veya adaya yönelik olarak propaganda veya karşı propaganda yaptığımızı düşünmedi. Biz baskıya asla taviz vermeyiz. Velev ki, şu ana kadar buna teşebbüs eden birileri olmuş olsun.”

Gazeteport