Gündem
24 Mayıs 2024 07:25 Son Güncelleme: 24 Mayıs 2024 09:41

Erdoğan Bayraktar’a yanıtımızdır! Tane tane belgeleriyle açıklıyoruz…

Eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Erdoğan Bayraktar, MedyaRadar’ın belgeli haberini küfürle yalanladı. Malatya Yeşilyurt’ta bir yılda 10 milyarlık ihale alan Özülke İnşaat ile herhangi bir menfaat ilişkisi olmadığını söyleyen Bayraktar, paylaşımını "Bir kör kuruşluk menfaat İlişkisi olan Dünyanın en büyük….. çocuğudur" sözleriyle bitirdi. Bakan Bey’in küfürlü yanıtına belgeleriyle yanıt veriyoruz.

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk, Kahramanmaraş merkezli depremden sonra TOKİ tarafından yapılan ihaleleri an be an takip ederek, kazanan şirketleri belgeleriyle haberleştiriyor. Malatya Battalgazi de, 1130 konut ve 10 adet dükkan yapılması için 18 Nisan 2024 tarihinde bir ihale yapıldı. 21b’ye göre pazarlık usulü yapılan ihaleyi Beyoğlu adresli Özülke İnşaat kazandı. TOKİ ile Özülke İnşaat arasındaki sözleşme bedeli tam 2 milyar 834 bin lira oldu.

YANINDA OTURAN KİŞİYİ YALANLADI

Özülke İnşaat ile ilgili araştırma yaparken, ‘’Bulvar Atakent görücüye çıktı’’ haberi karşımıza çıktı. Haberin içeriğinde ‘’ Bayraktar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent projesinin detaylarını anlattı’’ ifadeleri kullanıldı. Beş yıldızlı otelde yapılan lansmanda Bayraktar’ın yanında oturan kişi ise Nevzat Özülke’den başkası değil. Bulvar Atakent projesini hayata geçiren firma ise Maksem Oğuz Kağan Adi Ortaklığı Ticari İşletmesi. İstanbul Ticaret Odası’nda kayıtları incelediğimizde, şirketin kuruluş tarihi 18 Mart 2016, şirketin sermayesi 100 bin lira olarak gözüküyor. Bizi asıl ilgilendiren ise şirketin yönetiminde kimlerin olduğu.. Muhammed Oktay Bayraktar (Erdoğan Bayraktar'ın oğlu) , İbrahim yıldırım ve Nevzat Özülke… Proje tamamlandıktan sonra şirketin 3 Kasım 2023 tarihinde ek bir sözleşmeyle fesih edildiği görüldü.

DİĞER İKİ OĞLUYLA DA ORTAK

Bayraktar’ın 17-25 Aralık sürecinde gözaltına alınan oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar’ın yönetim kurulu başkanı, diğer oğlu Rahmi Bayraktar’ın ise yönetim kurulu üyesi olduğu BMM Grup İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ni incelediğimizde karşımıza yine Nevzat Özülke çıktı. Sütlüce’de bulunan şirketin kuruluş tarihi 5 Mart 2015. Şirketin sermayesi 1 milyon lira. 11 Mayıs 2022 tarihinde kapatılan tasfiye olan şirketin son yönetim kurulu üyesi deprem bölgesinden milyarlık ihaleler alan Nevzat Özülke’den başkası değil.

KÖR BİR 10 MİLYAR!

Nevzat Özülke, bir taraftan farklı isimli şirketlerle Bayraktar ailesiyle ortak inşaatlar yaparken, diğer taraftan da Özülke İnşaat ve Maksem Yapı isimli şirketiyle kamudan milyarlarca ihaleler kazandı.

İki şirketiyle 2023 yılında Malatya Yeşilyurt ilçesinde 7 milyar 200 milyonluk kazanan Özülke, 18 Nisan’da 2 milyar 834 bin liralık bir ihale daha kazanarak deprem bölgesinde kazanacağı parayı toplamda 10 milyara çıkarmış oldu. Haberimiz tamamen buydu. Üstelik habere konu olan o ihaleleri, şirket ortaklıklarının belgelerini de yayımladık.

Kanser hastası kızı ağlatan görüntüsüyle hafızalara kazınan Erdoğan Bayraktar dün X hesabından, ‘’Bu haberi Kim yaptıysa! Benim veya çocuklarımın, TOKİ’den veya herhangi bir Devlet Kurumundan ihale alanlarla bir kör kuruşluk menfaat ilişkisi olan Dünyanın en büyük….. çocuğudur. Bu Vatan’la uğraşanlara veyl olsun’’ paylaşımı yaptı.

TAKDİR KAMUOYUNUN!

Belgeler ve fotoğraflarıyla Erdoğan Bayraktar ile Nevzat Özülke'nin ‘Kör bir kuruşluk’ menfaat ilişkisinin olup olmadığının takdiri ise okurlarımız ve kamuoyunundur. Son olarak, Özülke'nin Bayraktar ailesiyle ortak olduğu tasfiye olan şirketlerin bulunduğu adres ile faaliyette olan şirketlerin adresleri de aynı.

İşte o belgeler...